0

Los Capital Dos Mortos

En gammal italiensk präst har 1883 en dröm om att bygga en stor stad som komma kallas Brasilia, Brasiliens huvudstad. Men han får också en hemsk förutspåelse att varje generation ska endast vara i 60 år och om människan inte absolverat vid slutet av den 3dje generationen kommer de döda att vandra jordens yta. Den första generationen börjar vid mannens dödsdag. I nutidens Brasilia, prästen från början är död och har ett memorial efter sig. Ett lesbiskt par kommer för att inspektera utsikten runt memorian men attackeras av zombies. I en annan del av Brasilia sitter 2 vänner vid namn Lucas och André och de älskar zombie filmer. Deras vän Chris ringer dem och berättar att hans flickvän nyss blivit zombie mat och just då märker André att det finns Zombies utanför och berättar för Lucas och syster Pam som inte tror honom.

 OH FUCK JEHOVAS!....I mean , oh fuck, jehovas..

Gruppen teamar upp med Tio, en mystisk snubbe som bor i deras närhet och Andre som Lucas inte gillar. Sedan berättar Andre om vad en Zombie är….du vet för de som vet vad det är och hur man dödar dem med ett skott i huvudet. Gänget hittar en adress där de tror att de kan finna trygghet. I ett tappert försök för att rädda sina vänner offrar Tio sig själv . Kommer resten av gänget lyckas ta sig till frihet? Kommer världen slukas av de döda? Kommer Njutafilms ge ut Los Capital dos Mortos 2 när den väl kommer ut?

Either these twats are zombies or Justin Bieber fans...braindead either way

Oh gud vilken billigt gjord film detta är, kamera kvalitén är knappast och editing programmet är troligen illegalt nerladdat. Zombie sminket påminner om en gammal 60 tals film såsom The Incredibly Strange Creatures Who Stopped Living and Became Mixed-Up Zombies!!? (1964). Musiken består mest av death metal och screamo + lite public domain music så som Behoven.  Ja filmen är rätt seg, inte läskig och rött dåligt editad….men den har sin charm endå. Gore effekterna är rätt najs, musiken ger den en mer B-kvalité och är en mer exakt Z-film, inte de där wanna be Z-filmer från USA som ser ut som att vara gjorda av en liten studio, detta ser ut som att vara gjord av vänner och familj. Det är alltid kul att se indie projekt från länder som inte har en så värst bra…hur ska jag utrycka mig…vars filmografi är rätt tunn varje år… och denna brasilianska film  kan vara en bra rulle, bättre än många andra zombie rullar med 0 budget, varför? Njag den lyckas berätta mycket utan att visa mycket.  Alla små tributer till Romeros filmer samt Zombi serien och hela jäkla zombie Lorén är rätt roliga och Los Capital Dos Mortos är i det hela en rätt recko zombie rulle endå. Inget måste med någonting varje zombie fan skulle kunna spana in för sin dagliga dos av zombies med ett special cameo av Coffin Joe han själv, José Mojica Marins!! Los Capital Dos Mortos får 2/5 Guldkameror.  Känslan genom filmen är som taget direkt ur en Troma film Lloyd Kaufman inte regisserat.

Markus