0

The Informers (RIP: Anton Yelchin)

80-talets Hollywood är ett liv som präglas av fejkade förhållanden, droger och sex. Där alla lever för evigt. Tills den unge och eventuellt homosexuella Bruce blir påkörd på en fest. Hans vänner är ytliga och sörjer inte honom ett skit. En av hans vänner är den cyniska Graham som knarkar och vet att hans tjej är otrogen. Samtidigt får vi se en dörrvakt vars farbror är en läbbig kriminell typ. Och William, en otrogen filmproducent som försöker lappa ihop sitt förhållande.
 
Filmen har många olika småstories, men fungerar inte lika bra som Powder Blue. Winona Ryder, Chris Isaak, Billy Bob Thornton och Mickey Rorke präglar filmens större namn, men tillför inte mycket. Ändå är den skriven av samma person som skrev boken till American Psycho.
 
The Informers has skön musik och visar bitar ur musikvideon till Safety Dance vilket gjorde mig glad som fan. Annars är det en dyster film som ibland har udda filmsekvenser, som en orgie på ett golv eller en och en annan inre dialog om livet som helhet. Sånt är kul och sticker ut lite.
 
Filmen får 2 av 5 guldkameror. Svag och innehållslös med några fina ögonblick. Men den når inte hjärtat.
 
Det har även kommit till min insikt att den 27-åriga Anton Yelchin blev påkörd av sin egna bil på sin garageuppfart och avled. Många ser honom som skådisen ur senaste Star Trek. Jag såg honom som Odd Thomas och en stjärna att hålla utsikt efter. Farväl, Anton Yelchin...
 
1989-2016
 
Robin Andersson