0

The Conjuring

Med den nya filmen uppe på biografer landet runt så tänkte er favoritrecensent (don't tell Markus) ta en koll på första Conjuring.
How's it hanging?
 
En familj har flyttat in i en fin herrgård i 70-talets USA. Familjen kollar runt i herrgården och upptäcker snart en källare som är igenbommad. Efter att dom öppnat upp källaren börjar skiten att hända. Så då kallas Ed och Lorrain Warren in, ett par och världskända spökjägare. Men Lorraine inser snart att något oerhört hemskt har hänt i huset. Något som kan vara det hemskaste de någonsin upplevt.
I'm not a ghost...I'm a HUMAN BEEN!
 
För det första: jag tror på spöken. Det finns inga bevis på deras existens, men jag vill tro att det finns saker vi aldrig kan förklara. Med detta sagt så är jag glad över att filmen inte har så många spök-skeptiker eller klyshiga karaktärer. Familjen som genomgår detta fenomen inser snart att det är något de inte kan styra över. Tavlor hängs upp och ner, någon rycker ner dom från sängarna och "leker" med dom.
Oh, this is gonna end well....
 
Filmen är som bäst när det gäller den krypande stämningen och som sämst när det kommer till "hoppa till" skräck. Men som tur är har filmen mindre hoppande och mer stämning. Det är svårt som publik att ta de flesta scenerna på allvar, då allt ska vara baserat på verkliga händelser. Så i slutändan är det en mysig, men överdriven rysare. Hade den haft sama stil som The Babadook, och fungerat mer psykiskt, hade jag uppskattat den mer.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin