0

Texas chainsaw massacre 2

13 år efter Sally överlevde Leatherface och hans galna familj dyker Leatherface upp och slösar ingentid med att svinga sin motorsåg.  Offren, 2 pojkar som är unga dumma och fulla har ringt in till en radiostation där Stretch, en radio DJ får stå ut med deras muppande.(wow jag sammanfattade just filmens 10 första minuter i en mening, progress.. En av snutarna som tar han om bilvraket är Löntjant Lefty Enright som sedan första filmens tidsram letat efter Leatherface och hans familj efter hans brorsbarn dött HUH 13 år sedan och misstänker nu att han hittat dem och är redo att utöva hämnd. Stretch som lyckades spela in morden på band går till Lefty för att hjälpa honom men han vill inte veta av henne. Någon som vill veta av henne är dock en skum typ som bryter sig in i radiostationen och påstår sig vara ett fan och introducerar sig som Chop Top, samtalet är ackward från starten men det blir värre när han försöker våldta Stretch men Stretch försvarar sig såväl att Chop Top blir tvungen att tillkalla sitt hemliga vapen, Leatherface.

 "GIT THA BITCH! GIT HER!"

Medans Stretch förs till familjens läger letar Lefty över bra motorsågar och kannibalfamiljens patriark Daylton Sawyer som fortfarande spelas av Jim Siedow, fast mer komiskt denna gång har startat ett nytt företag. Under tiden visar sig Leatherface ha nått puburteten vid 40 års ålder (ungefär som Robin) då han blir jätte upphetsad efter att ha råjuckar Stretch med en motorsåg men  utan att den är på. Då han inte vill mörda sin nya kärlek så låstas han som att han gjort det när Chop Top frågar och de åker vidare hem men Stretch följer efter dem till deras hideout. Kommer Stretch bli mördad eller gift med Leatherface? Varför bär Chop Top runt på sin brors ruttnande lik från förra filmen?  Hur kan Dennis Hopper sparka så mycket röv i en film? Texas chainsaw Massacre 2 har svaren och också äran att vara den enda sevärda Texas Chainsaw Massacre uppföljaren värd att spendera tid på.

 Dennis Hooper hackar sönder mördare värre än Filmfett hackar upp en mening

Nästan 13 år efter Texas Chainsaw Massacre skapade moral panik släppte Cannon Films denna bomb på världen och istället för att försöka psyka en mer än den förra filmen gjordes en mer oseriös  film, inte för att spoila något men en av skurkarna blir huggna i röven med en motorsåg för 17 gubbar. Hur är filmen? Faktiskt är det den bästa uppföljaren som gjorts inklusive remaken, jag diggar den verkligen som komedi, Dennis Hopper är hysteriskt rolig och Chop Top spelad fenomenalt utav Bill Mosley blev så poppis så han fick en spinoff som tyvärr aldrig släpptes och Jim Siedow spelar familjens patriark nästan bättre än förra filmen och verkar vara inspirationen till Lloyd Kaufmans reklam alterego i Troma reklam och filmer. Hade jag velat se en mer seriös uppföljare? Nja med tanke på hur filmerna blev när de försökte så nej, de framstår som patetiska försök att efterlikna den gastkramande atmosfären och känslan av ensamheyt som den första filmen lyckades med såväl och ae, Texas chainsaw massacre serien innhehåller några av de filmer jag skulle namnge i en top 100 sämsta skräckfilmer någonsin såsom del 4, remakes uppföljae och Texas Chainsaw som dumpar alla andra uppföljare men innehåller mer hål i både story och kontinitet än en scheizisk ost samt regissören trodde Iphones fanns på 80-talet... Leatherface nya signatur move som går ut på att skaka sin motorsågen översitt huvud innan han kör in den i folk är en onödig men underhållande nytt tillskått. Klimaxet är jävligt undehrållande och resan dit är bra med vissa gupp som saktar ner filmen men i det stora hela är filmen en go rulle att spana in själv eller med vänner om vi letar efter en bra skräckkomedi att belysa kvällen med. Texas Chainsaw Massacre 2 får 3/5 Guldkameror.

 Markus