0

Son of Kong

Efter att Carl Denham fört King Kong till New York gick jätteapan berserk och dödades på Empire State Building. Nu är Denham ansvarig att betala alla skador plus att många stämmer honom. Denham är nu inneboende hos en rar gammal dam som fått order om att inte släppa in någon men Denham är fortfarande en media piraya. Den kinesiska kocken (omg jag kom nyss på att han heter Charlie....charlie är ett nedsättande ord i samma stil som Chink för Asiatiska amerikaner) från första filmen levererar ett brev från Kapten Anglehorn, kaptenen för båten som förde Kong till Amerika. Angelheart har en plan för han och Denham att de ska börja frakta saker över havet och lika bra det för både Denham och Angelhart ska åtalas å riskerar finkan i 10 år. Flera månader senare hamnar de i Dekang där de ser en show med massa apor som spelar musik och den vackra sångeskan Helene som Denham faller pladask för.

 "Alright, tell 'em this: Carl Denham, the boy who was gonna make a million dollars off King Kong, is flat broke."

Natten därpå börjar Helens showrum brinna och hennes far dör. Dehnahm försöker trösta henne och erbjuder henne att hänga med dem till Skull Island då en gammal kamrat till Denham/Helenes fars mördare övertalar dem att åka dit på skattjakt. Då Denham och Angelhart är i stort behov av pengar så åker de dit. Där hittar de Kong Junior i kvicksand. Denham räddar apan och i gentjänst hänger Kong jr. Med och beskyddar dem från öns värstingar såsom en stor björn, sjöodjur. Samtidigt jobbar Helene på hämnd mot sin fars mördare som planerar att lura Denham också. Kommer Denham få sin Helene? Kommer Kong Jr. äta upp alla? Kommer Markus genomföra sin Stop-Motion månad?

MONKIES!!

Okay så King Kongs son släpptes knappt 9 månader efter sin föregångare….vad de lyckades åstakomma på 9 månader är fantastiskt….tycärr så önskar man dock att den hade mer tid och pengar (budgeten var hälften än första filmen) för filmen kunde varit mycket bättre. Redan vid introt tar det en udda sväng då det börjar med krigspropaganda från NRA medlemmar som säger att ” we do our part” i kriget mot nazityskland... sorry, Ilsa filmerna var förra veckan... Filmen är lite dum, Denham världens mest jagade man tar tunnelbanan och gömmer sig i en dum plåtlåda....  och en skum scen där små kapuchin apor spelar ”poor little country made” med små instrument....det kanske är filmens bästa scen... Stop motion effekterna är fortfarande bra och musiken är fortfarande passande men inte lika seriös som första Kong. Mycket mer fokus läggs på Denham, en mycket bra karaktär och passar lika bra som huvudkaraktär som biroll. Filmens fokus ligger på huvudkaraktärerna och är mer barnvänlig då Kong Jr. är mer cartoonish och inte lika djurlik som sin föregångare. Son of Kong är en underhållande film men underlägsen sin föregångare men endå en film värd att spendera tid och 50 kr för. Son of Kong får 3/5 Guldkameror. För en så kort produktionstid är reslultatet fantastiskt. Nu kör vi en hel månad med Stop-Motion filmer tycker jag, det är fan på tiden att vi har en bra tema-månad tillskillnad från Rosa Panter månaden år 2013... ush. Så denna månad blir det massvis av Stop Motion rullar från Stop Motion kungen han själv.

Markus