0

Sky Blue (AKA Wonderful Days)

 
 
Senaste gången det regnade över landskapet var för 100 år sedan. Så dom fattiga bor i uttorkade städer och de få rika som finns kvar bor i en framtidsstad/kupol, Ecoban, där grönsaker odlas under futuristisk teknologi. Datahackern Shua skickas in i staden av rebeller utifrån. I staden får han se hur de rika behandlar vissa människor som slavar för att få staden att hålla sig vid liv. Jay är en ecoban-vakt som hamnar i strid mot Shua och snart undrar hon själv vilken sida hon står på. Shua eller Ecoban.
 
Sky Blue är en skön cyberpunk som ser fantastisk ut ur ett visuellt perspektiv. Häftiga byggnader, förstörda och uttorkade ökenlandskap och fordon byggda av skräp. Staden Ecoban är extremt cyberpunk med sin blåa atmosfär. Världen utanför är mer steampunk med rostiga skepp och människor utan tänder. Karaktärerna är intressanta och det finns ingen riktig "bad guy", bara missgjorda förhållanden.
 
Trots detta är storyn mer fyrkantig än en politiker som spelar Mario Cart. Tempot känns off och jag minns inte mycket mer än hur vacker den är. Däremot är filmen värd en omtitt för sin känsla. Nu kan vi läsa vidare om Markus recensioner på King Kong, med eller utan stavfel.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin