0

R.I.P.D

 
R.I.P.D är en sjukt tråkig, mesig film. Tur dock att visa småsaker höjer betyget för denna värdelösa "buddy/cop" upplevelsen.
Nick är en korrupt snut som jobbar tillsammans med sin partner Bobby för att dölja deras stöldgods. Men när Nick får kalla fötter dödas han av Bobby och förs in i himmelen. För sina brott måste han jobba med den buttra Roy, som jobbar som polis i Rest In Piece Department, som jagar onda demoner på jorden. Problemet är att båda upptäcker att Bobby inte är människa, utan någon form av demon som letar efter en artifakt. Kan den bittra Roy jobba med Nick utan att ryka ihop? Självklart inte.
Jupp...den där bittra smaken i käften? Spya.
Jeff Bridges är skön som Roy och passar utmärkt som vanligt. Men Ryan Reynolds Nick är lite för tråkig som "humoristisk" prettyboy. Kevin Bacon som Bobby är lustigt överspelande och han verkar ha kul på jobbet. Synd bara att filmen badar i löjligt fula dataeffekter då alla demoner ser ut som klumpiga köttstycken som kastas in i filmen. Designen känns helt off. Med hjälp av flummig dialog och "skämt" som luktar som ruttet kött har filmen inte mycket att erbjuda. Det är razzie-varning här asså.
David LoPan med banan-pistol!
Det finns några positiva saker i denna röran. En av dom är James Hong, som spelar Nick ur våra dödliga ögon. Alla ser Nick som en gammal asiat med banan istället för pistol och Roy som en sexig brud i lyxförpackning. Det är kul, faktiskt.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin