2

Lethal Weapon 2

Heeeeeej, bloggälskare! Mitt namn är Zara med Zäta och idag ska vi kolla på kläder! JAAAAA! Ut, härifrån! Förlåt mig. Mitt namn är deffinitivt inte Zara med Zäta och nu jävlar snackar vi film här....med uppföljaren till Dödligt vapen!
-"I'm gonna die on a toilet, aren't I?"
-"Guys like you don't die on toilets."
 
Efter en galen biljakt med explosioner och oskyldiga dödsoffer så flyr ett par rånare deras transport. Riggs och Murtaugh hittar en jävla massa kosing i bakluckan. Detta guld är eftertraktat, dyrt och väldigt, väldigt stulet. Bilens registrerings-skylt leder dom snart till Arjen Rudd, en rasistisk ledare från Holland (?). Det nämns inte vart han kommer ifrån. men nazist är han och han har även diplomatisk imunitet. Men Arjen tycker inte om dom jobbiga snutarna och sätter en bomb på Roger Murtaughs dass. Efter att undkommit en skitsvår situation (badumtss) påbörjas en jakt efter Arjen Rudd.
"I'm Leo Getz, and whatever you want, Leo gets."
 
Såhär skall en uppföljare vara. Större, mer självsäker och bättre på alla sätt och vis. Även storyn skall vara bättre, vilket den är. Lethal Weapon 2 är nästan mer ikonisk än ettan. Som när Rogers dotter är med i reklaminslag...för kondomer. Eller när Riggs rev ner ett helt hus med hjälp av sin bil. Eller att dom introducerar en ny karaktär, Leo Get, suveränt spelad av Joe Pesci som en halvt jobbig, hälften jävligt rolig karaktär. Typ som Markus!
 
Även om det finns element av drama så är det inte lika starkt som i ettan. Det är det enda minuset. Annars är den en perfekt film att se på sommaren!
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin
 
Heeeeej, mitt namn är! Håll käften, Zara!

Haha, kollade på denna igår! Fick ett ryck och tittade på alla 4. Älskar dom!

Svar: Dom är rysligt bra! Tillsammans med Dirty Harry-serien är detta en av de bästa filmserierna. Tack för att du läste!
FilmFett

2 David:

Jag tyckte att den filmen bara var så där. Ettan hade nog en fyra när jag såg den, men den skulle nog få en trea nu. Den här får nog en tvåa. Tycker den är för rörig och handlingen för ointressant.

Svar: Tråkigt att höra. Förstår vissa av dina poänger och jag respekterar folk som inte är rädda för att ta ett extra tänk när det gäller vad dom gillar, respektive inte gillar. Men du är dum och dina åsikter är dumma! (räcker ut tungan och springer iväg)
FilmFett