0

Ilsa Tigress of Sibiria

Som tidigare sagt så skippar vi Ilsa the Wicked Warden då den egentligen inte är en del av serien utan har på senare tiden blivit katikoriserad som en uppföljare trots att den inte har något att göra med resten av serien förutom att Dyanne Thorne spelar en liknande karaktär. Och ännu bättre är att Ivan Reitman, producent till Ghostbusters och Caddychack med mera är även producenten till denna film.. Who you gonna call?

"Here at Gulag 14, there is a certain formality before a death is certified."

Året är 1953 och nazisterna är utplånade men Sovijet är rytande stort och en fånge har nyss flytt från ett Gulag, ett fängelseläger, men Ilsa och hennes undersåtar dödar honom snabbt. Men ingen arbetskraft går försvunnen då ett pack med unga starka killar, varav en är son till General Zerov, förs till Gulag 14 och såklart är det Ilsa som introducerar dem till lägret. En av de nya fångarna är anti kommunistpoet som snabbt hamnar på Ilsas dåliga sida. Vi får en cool scen där en tillfångatagen tiger äter en bråkig kandidat och detta ska såklart Kosackerna fira med vodka och trekant samt lite tortyr för annars hade det inte varit en Ilsa film.  Så fortsätter den första akten, sex och tortyr scen efter scen. Under alla dessa scener får vi se hur kommunisterna försöker knäcka Yakurin, mannen som sprider anti kommunistisk propaganda men innan han hinner avrättas via tiger får Ilsa och hennes generaler nyheten om att Stalin har dött och Beria har avrättats samt att General Zerov är på ingång. Ilsa tänker snabbt och avrättar alla fångar.ett par av fångarna överlever dockoch utlovar hämnd på Ilsa. Vi förflyttar oss direkt till Montreal år 1977 under vinter OS.Kommer Ilsa äntligen att bli permanent död? Kommer Ryssland falla? Bryr vi oss ens längre om dessa filmer?

 "Watch and remember well..."

Vad fan har hänt med kvaltén? Det ser verkligen dåligt ut å vad jag vet så är det samma bolag som står bakom denna som de 2 tidigare filmerna, Gore effekterna är bra, men hur hamnade Ilsa här? Vet inte, lev med det. Som Harem of the Oil Shieks så förklaras inte hur hon överlevde sin död/rymde från sin fängelsehåöa. Denna film har dock en riktig sibirisk tiger i fångenskap så fuck den här filmen, hoppas tigern inte vanvårdades.Ilsas övergång från öken till Sibiriens snölandskap är passande och den ryska kulturen är underhållande stereotypisk men filmen får fan minus poäng för att Korobushka saknas

Fy skäms, allt ryskt borde innehålla åtminstone 1 minut av Tetris låten.Men de spelar ju balalajka så de poäng den mister får den åter igen. I sig är filmen jävligt seg, sega tortyr scener och utdragna scener som inte verkar leda någonstanns, och kort sagt så är tigern den bästa skådisen och filmens höjdpunk och efter mer än en halvtimme med endast tortyr scener så blir det jävligt segt efter ett kort tag och upprepande. Sammarträffandet att Yurkin hamnar på det bordellet som Ilsa äger är ett sammanträffande på Turtles 2014 nivå. Ilsa: Tigress of Sibiria får 1/5 Guldkameror, nu kör vi något jag velat gjort ett bra tag..

 Markus