0

The Color out of Space

På begäran av Markus så ska jag nu recensera denna film. Nåväl, nu kan man ju bli av med den från "att recensera" högen.
 
Denna tyska film är baserad på H.P Lovecrafts bok. Jonathan Davies far har försvunnit, så Jonathan beger sig till det område hans far var soldat i under Andra Världskriget. Det vill säga, en landsbyggd i Tyskland. Här träffar han en av Jonathans faders gamla vänner som berättar en hemsk saga om vad som egentligen hände under andra världskriget. Efter att en astroid krashat så började märkliga växter att växa, med udda färger man aldrig sett tidigare. Men detta kom att förändra byggden för alltid.
 
 
Filmen är filmad i svart-vit, vilket bidrar till en skön, europeisk stil. Denna stil, blandat med tomma lador, mystiska skogsområden och saker som gömmer sig i brunnar. Det fungerar för att behålla mystiken och mystik älskar en snubbe som jag! Men hur länge kan detta hålla dig i soffan?
 
Vad är det som håller på att hända egentligen?
 
Inte så länge, tyvärr. Stämningen bryts aldrig och berättandet är segt. Väldigt seg. Jag minns bara små fragment, så som det läbbiga slutet då saker äntligen händer. Men då är filmen slut.
 
2 av 5 guldkameror. Fin men tom.
 
Robin