0

Iron Man

Kid Manson är en boxare, en dålig sådan så hans tränare George skäller ut honom då han spenderat mycket tid och pengar på honom så George dumpar Kid som sin boxare. Hemma är Kids liv inget bättre, hans penga hungriga fru Rose är upprörd då Kid inte får mycket pengar från boxningen då han bara förlorar hela tiden. Rose får nog efter hon får höra att Kid inte kommer kunna köpa en pälsjacka åt henne så hon dumpar honom. Kid kommer krypandes tillbaka till George och det verkar som att Kid blir bättre och bättre. Men ju större han blir desto mer blir gangsters involverade, då han blir erbjuden 50. 000 dollar att rigga en match men Kid vägrar.

”look legal Riley, look legal”

En dag får Kid ett samtal från en rödhårig tjej som säger att hon ska stämma honom utan annledning på hans sista korvöre, denna konflikt löser sig i knappt en scen sen är det vidare med nästa kvinna då Kid får ett brev om att Rose är i staden och vill träffas då hon är sjuk. Detta visar sig vara bs då Rose bara fejkar men Kid märker inget. Kid berättar om sina framfångar i ringen för Rose och deras romantik börjar åter igen slå blixar och dunder. Kid vinner mästerskapet och blir världsmästare i boxning och hälsar glatt till Rose (ite halvtaskigt av filmen att byta scen mitt i Kids replik, men aja) men Rose är en jävla bitch som övertygar Kid med kraften av tuttar att dumpa George som tränare och ta en ny tränare vid namn Lewis som senare visar sig vara Rose hemliga älskare.

” put on a coat, you wanna get lumonia?”

Vad fan trodde du? Trodde du verkligen att detta var Marvels Iron Man? Antingen är du ny på filmfett...isåfall glatt välkommen, tack för du tittar in, lämna gärna en kommentar, men om det inte är första gången du är här och inte vet hur Markus gör sina review, bli mer insatt ditt jävla pucko. Det enda som är värt att nämna om denna filmens trivia är att det var Ted Browning som stod bakom kameran, vem? Mannen som regisserade skräckklassikerna Dracula och Freaks med flera. Den stora överaskningen är att se Robert Armstrong (Känd från King Kong och Son of Kong) i rollen som Mansons tränare och en sak kommer att märka att filmen har en catchphrase, en udda sådan, ” you’ll get lumonia” för lunginflamation är ju alltid kul? Ja jag vet att Lunginflamation var en folksjukdom på den tiden typ men endå, det daterar filmen mer än filmskraporna i bildrutorna. Ska vi göra något kul? Vi kan göra en Old VS New Iron Man jämnförelse, vem har den bästa kvinnliga huvudrollen? Denna IronMan, vem har den bästa manliga huvudrollen? Marvels Iron Man för seriöst, Denna Iron Man är lika älskvärd som mitt trägolv. Filmen är rätt billig, miljöerna ser likadana ut förutom i ett par scener som mest involverar en boxningsring och en scen med ett stort rum, resten ser ut som att vara filmad på en ljudscen mer uppenbar än Plan 9 from outer space. Skådespelar insatserna är väl ok antar jag, Robert Armstrong är filmens bästa skådis och resten är medelmåtta. Detta är inte den enda boxnings filmen med titeln Iron Man utan det finns 2 till, en från 1937 och en till från 1951 med Rock Hudson i huvudrollen och den kanske är bättre än denna. Denna filmen leder inte någonvart, dramatiken är dålig och den lilla konflikt som uppstår och filmen får svag 2/5 guldkameror, se Marvels Iron Man istället, inte 2an, första eller tredje.

 Markus