0

Hard Target

John Woo är antingen något bland det bästa som finns, eller ren skit. Så i vilken katagori hamnar Hard Target i?
 
 
Chance är en ensam drifter som jobbar på olika ställen och lever ett simpelt liv. Men när en tjej, Nat, får veta att Chance vet hur man sparkar högt och skjuter skallar av folk så hyr hon in honom att leta efter hennes försvunne far. Nat har inte hört något om sin fader på länge och när båda får veta att han jagades av maffian (ledd av Lance Herniksen) så är det hårda bud som gäller.
 
 
Idén att maffian har en jakt på oskyldiga hemlösa folk som en form av lek är rätt kul. Det hela blir en olaglig jakt där vinnaren får en stor summa pengar. Synd bara att filmen bjuder på för lite innehåll för att bli superintressant. Lance Henriksen är fenomenal och detta är en av de grymmaste skurkroller han gjort, någonsin. Det får hela slutstriden mot Van Damme att bli något bland det manligaste jag sett.
 
Trots detta så har John Woo gått över gränsen...igen. Träd spottar ut fyrverkeri-pjäser när de träffas av skurkarnas skott, en random duva flyger in i en bostad som tecken på "frid" eller nått sånt puckat och vi har slowmotion sekvenser som drar ut på tajming och intresse.
 
 
Kort sagt, John Woo hoppar hajen många gånger. Men slutstriden är grymt häftig.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin