0

Filmkaraktärer: Cab Driver (Chicago Cab)

Med detta nya inlägg tänkte jag hylla olika filmkaraktärer från olika filmer. Hoppas Markus hakar på, för då och då ser man många roller i filmer, väl värda att nämna om igen.
 
En av mina favoritkaraktärer från film är Cab Driver, en namnlös taxi-chaffis i tv-filmen Chicago Cab. Cab Driver är en skallig, slaffsig karaktär som inte trivs med sitt jobb, är cynisk, röker och har en ful käft. Trots detta finns det en godhet i Paul Dillons karaktär. Alla dom hemska saker han får se under filmens gång gör att vi måste hitta sympati för denna vardagliga och panka rollfigur. För något superhjälte är han verkligen inte. Och sympati finner vi. Liksom många andra undersöker han sin egna existens och försöker bättra sig själv mot dom udda personligheter han tvingas möta i sin taxi. För han försöker, trots allt, hitta en godhet i all skit han ser.
 
"Why does everything have to be so fucked up?!"
 
Det finns en stor del av Cab Driver inom oss själva. Vi har alla riktigt ruttna dagar och att se en film tillägna sig att den vardagliga människan i modern tid är vackert genomfört. För i slutändan har vi ett syfte. Och Cab Drivers syfte är att se den skiten som Chicagos mörka delar kan föra fram.
 
Vi höjer glasen och skålar för att sånna som Cab Driver kör på gator och torg i den eviga natten.
 
Robin
 
Även Michael Shannon (och M. Ironside) medverkar bland andra kända namn.