0

Fantastic Four (2015)

Reed Richards har uppfunnit en teleportör som kan sända saker till en alternativ demision. Reed använder sin uppfinning för att upptäcka galaxer i våra braxer. Och med hjälp av vännerna Ben, Sue, Franklin, datageniet Victor Von Doom samt en onödig karaktär som inte tillför något: Johnny, så ska gänget resa till en galax. Men det vill inte regeringen för dom tycker inte genierna kan genomföra detta ur ett fysiskt perspektiv. Förtåerligt, men det tycker inte vännerna. Så Sue, Reed, Victor, Ben och Johnny åker till en annan planet, drabbas av radioaktiv skit och får superkrafter. Men Victor råkar lämnas kvar på planeten, vilket gör att han blir skurken i filmens sista 20 minuter.
 
Detta, damer och herrar....är Johnny Storm. Hemskt....jag vet.
 
Likt en trist uppföljare till en b-skräckis så finns det inget där. Manuset har tomma "skämt" som jag inte ens vet om det ska vara skämt eller seriösa påståenden. Men när jag tänker om hur ologiskt dessa skämt skulle vara i en seriös konversation så inser jag att det skulle vara ett skämt.
 
I guess we are fantastic four now...mehehehe...?
 
Ben har inget syfte alls i filmen. Han är helt värdelös som karaktär och han har ingen kemi alls med de andra karaktärerna. Fast...det finns ingen kemi någonstans. Effekterna är värre än filmerna från 2005 och tempot är som att se en 98-åring springa maraton, stanna på vägen och glömma vad han höll på med.
 
Doc Doom ser dock rätt frän ut. Synd att han inte gör något....typ.
 
Planeten ser okej ut och slutfighten hade vart okej om filmen hade mer actionscener. Det har den inte, så allt vi får är en medioker och besviken fjärt i fäjset. Men filmens trailer borde få oscar för att den får allt att se okej ut.
 
1 av 5 guldkameror.
 
Robin
 
Inte undrar på att ingen pratar om den här filmen...