0

Taoism Drunkard

Taoism Drunkard var under 90-talet en del av Wu Tang samlingen, en samling ihoppsatt och utgiven i USA av hip hop gruppen Wu Tang Clan och bestod av billiga kung fu rullar från Hong Kong, jag har endast sett ett par av dessa rullar men jag har redan 2 favoriter som jag väntat länge på att recensera och tog äntligen tag i det nu, det är en trilogi men då de bästa karaktärerna inte är med i en av dem så får det bara bli en dubbel.
Master Ruthless är överdriven men hans boll till vapen är ett intressant vapen.
Efter Master Ruthless blivit torterad som straff för hans många brott återvänder han för att få hämnd på de personer som ligger bakom hans arrest och nu är han tillbaka för att hitta ett dokument och döda alla de som gjort honom fel. I en fridfull by som terroriseras av en mycket berusad munk som kär runt i en liten bil format som ett råtthuvud.  Denna fulla munk heter Ratface i Wu Tang versionen (som jag inte ser) och är endast accepterad för att han är högste mästarens bror. Efter att ha förstört en staty bestraffas får Ratface i uppgift att hitta en pojke fött den 15 Augusti för att bli Charryboy till en ceremoni. Den utvalda pojken heter Wu Shun-Chiu och bor med sin farmor (spelad av samma man som spelar Ratface) och hon tränar Wu för att han ska få det heliga dokumentet genom att slänga honom i en hinderbana bestående av eld, knivar och ett monster som skulle kunna bita kuken av dig om den fick tillfälle. Ute på stan så råkar Ratface skapa bråk med en robotdansare och ”the fat bitch”, 2 svindlare och Chiu och hans syster ser detta. Chiu och Ratface börjar slåss duon och alla som hakar på slagsmålet. Sen hoppar en kvinna med silke som vapen in i fighten.
"More wine!" helt klart filmens stjärna, så underhållande att han hamnade högt upp på min 100 karaktärs lista.
Efter att ha varit på begravning för sin farmors bror attackeras Chiu av Master Ruthless som bokstavligt talat flyger in i hans hem och slår ner honom. Chius farmor är visst en del av Ruthless förflutna men farmor kastar den brutala skurken i tränings hålan där han möter Melon Monstret. Detta monster är för mycket för Ruthless som ger upp. Ratface får veta att Chiu är född den 15nde Augusti och passar perfekt som Charryboy till hans tempels ceremoni men Chiu vägrar och accepterar endast om Ratface kan besegra honom i drickande och kirrar Chiu en het brud (hon med silket). Kommer Ratface övertyga Chiu att vara med i ceremonin? Kommer Ruthless att förstöra den och ta över världen med dokumentet?
Det där med 9 levlar av helvetet är en lögn, det enda som väntar är detta vidunder som vill tugga av dig k*ken eller bröstet i all evighet, tro mig, jag vet.
Heliga bananer, denna filmen är fullt ös varje sekund den får, varje scen fightas någon, saker slängs hit och dit eller så är det någon som skriker. Filmen innehåller några av de mest lustiga vapnen någonsin såsom en järnkula som skjuter mindre järnkulor på folk, så kallade melon monster som ser ut som ett blåbär med pussmun och huggtänder och en liten minibil format som ett råtthuvud. Fightscenerna blir aldrig tråkiga, de hoppar runt med hjälp av linor och det är dessa scener är det bästa med hela filmen, så fantastiska och det är mycket synd att filmerna inte är mer välkända endast pga Ratface och fightscenerna. Ratface är en av de bästa karaktärerna i filmhistorien och en av de mest underskattade, hade jag gjort en sån där Empire lista över de 100 bästa filmkaraktärerna i filmhistorien hade Ratface lätt hamnat på top 30 listan. Jag älskar fan dessa billiga kung fu rullar och Taoism Drunkard och dess uppföljare är bland de bästa i denna genre och bland de mest galna med galna stunts och komiska ljudeffekter. Taoism Drunkard får 3.5/5 Guldkameror, den är underhållande på Howard the Duck nivå.

 
 
Markus