1

Source Code

Det är fredag! Sköna, underbara helgen framför oss. Kanske inte lika skön för er som jobbar helg, men FilmFett är här för att varma era hjärtan. Med Cyberpunk!
Colter vaknar upp i ett tåg, bredvid en kvinna och har ingen aning om var han är. Då sprängs tåget. Colter vaknar sedan upp i ett rum där en röst beskriver att allt är ett test, där Colter ska försöka lokalisera terroristen. Colter placeras återigen i tåget och ser sin spegelbild, där han inser att han ser ut som någon annan i tågkabinen. Colter försöker gång på gång ta reda på var bomben finns och vem som ansvarar för attentatet. Men är resan en tidsresa, en illusion eller en reklam för tågtrafiken?
Jake Gyllenhall är ju en sjukt bra skådis. Det har Nightcrawler redan visat. Här får han inte lika bra manus som i Nightcrawler. Däremot är filmen nagelbitande och den lyckas leverera ett bra resultat. Om man tänker sig in i filmen så är den smart skriven och den är intressant i sitt upplägg. den vann lite mindre kända priser, dessutom.
 
Däremot är det en lite klyschig kärlekshistoria som bäddas in i filmen. Fast detta leder till den intressanta "The Game" då båda "leker" att de letar efter misstänkta terrorister i tåget. Ganska smart och fint upplägg som ändå knyter ihop filmens story.
"Christina, what would you do if you knew you had less than one minute to live?"
Cyberpunk-elementen ligger mest i maskinen som får Colter att hoppa in i denna situation. Detta knyter ihop med en av nyckeldelarna som cyberpunk har: en verklighet inom en verklighet.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Nåsta gång: En snut slåss mot en snubbe om är ett....hologram?
 
Robin

Jag älskar slutet på denna filmen!

Svar: Mm, den hade ett tänkvärt slut. Lite öppet och ifrågasättande på ett snyggt sätt.
FilmFett