0

Shaolin Drunkard

Ratface och Chiu är tillbaka! Efter att ha besegrat den ondskefulla Master Ruthless i den förra filmen är Ratface än en gång välkommen in i sin brors tempel och får i uppgift att vakta ett hemskt monster i form av en vampyr. Men gamla vanor dör hårt och Ratface enda mening i livet är att vara alkoholiserad så oftast som det går. Det går dock över styr en natt då Ratface ska vakta över natten men han går och ut och dricker istället och sätter en hemgjord docka av sig själv istället. Trubbel uppstår när ninjor dyker upp och ska släppa vampyren fri. Samtidigt går livet för Chiu och hans farmor vidare och leker med magi och hans farmor jobbar hårt för att Chiu ska hitta en fru och när andarna säger emot alla de tjejer hon hittar åt han blir hon självmords benägen i troligen ett par av de roligaste självmordsförsök på film. Han får 3 månader att hitta en fru av sin farmor innan hon tar livet av sig, samma tidsgräns som Ratface får på sig att hitta vampyren som rymt. De 2 möts (men dubbarna vet inte om att detta är en uppföljare så de 2 känner inte varandra, eller så är det tänkt att filmen är en reboot).
Yeah right, 33 knäckta ryggkotor  och nervskador i all evighet senare
Vampyren börjar sprida skräck i landet i jakten på 9 pojkar som krävs för en ritual och till hans hjälp tvingar han sin bror att använda sin dotter som lockbete.Chuin kämpar sig igenom staden i jakt på en blivande fru men han hamnar i en magi duell med en annan trollkarl. Efter att ha vunnit får han höra att en rik man utmanar massa oskulder i en kung fu tävling för att gifta sig med hans dotter, Lei Oi (som man endast ser i profil) och Chiu vinner tävlingen utan problem men han går rätt in i en fälla som han snabbt flyr ifrån men i jakten ser han att Lei Oi har en ful brännskada i ansiktet och hon ger sig ut efter honom. Ratface och Chius vägar korsas ännu en gång och precis som i förra filmen börjar de slåss och är ovänner först och har en drick tävling. De båda skapar en allians och efter att Ratface har ”botat” Lei Oi fulhet faller Chiu direkt för henne. Nu står trion mot en galen vampyr, hans assistent och en demonisk groda under vampyrens kontroll.
Note to self: Dont call this dude Betty...
Shaolin Drunkard är en av de första kung fu rullar jag såg, och jag föll genast för den, öppningsscenen är hysteriskt rolig, den är även också bättre dubbad det är inte Wu Tang samlingens dubbning utan First Films men kvalité i både bild, dubbning och audio. Ljudeffekterna är lika roliga som i Tauism Drunkards och får Ronny och Ragge att framstå som nybörjare med ljudeffekter. Shaolin Drunkards är lika knäpp som sin föregångare och lite mer övernaturlig, med vampyrer och magi.  Logik i dessa filmer är helt utomjordiskt och det är just därför de är så underhållande, verken tyngdlag eller folkvett existerar. Filmen skiner dock under fight scenerna som precis i den tidigare filmen är i klass med en Bruce Lee film, och Shaolin Drunkards är inte bara en av de mest underskattade kung fu filmerna någonsin men en av de mest underskattade filmer jag kan komma å tänka på  rak arm. Cheung-Yan Yuen skiner i rollen som Ratface och den självmordsbenägna farmodern och hans stunt är bäst i hela filmen. Filmens fysik är också helt udda som då Chiu hoppas in i Ratfaces mage….. eller då Ratface drar ihop sig som ett dragspel för att undvika en munk. Shaolin Drunkard är ett spektakel som endast kan bevittnas för full effekt, inte läsas om. Shaolin Drunkard får 4/5 Guldkameror.
Markus