0

I, robot

Alex Proyas, skaparen bakom den kända The Crow, samt en av sci-fi världens mest underskattade pärlor, Dark City, är numera aktuell med Gods of Egypt, som ser ut som en razzie-nominerad film. Men Alex har haft sina guldkorn och I, robot är en av dom.
Will Smiths karriär ser inte så vacker ut längre. Shame, han var en av de bästa ett bra tag!
Spooner är en mordutredare i en framtid där robotar lever i harmoni och hjälper människor med deras dagliga yrken. Men Spooner tror att robotarnas inbyggda lagar, som säger att de inte får skada andra, kan brytas. Det är lätt att säga att Spooner mest troligtvis är ensam om sin teori. När en känd robot-uppfinnare, Alfred, hittas död i sin egna arbetsplats, kallas Spooner själv att utreda självmordet. Trots att Alfred och Spooner hade sina skiljaktigheter gällande robotar. Spooner upptäcker att en robot, som kallar sig Sonny, bevittnade Alfreds självmord, men Sonny flyr, vilket får Spooner att ta upp jakten.
 
Snart konfrontrerar han Sonny, som påstår sig oskyldig. Trots att allt pekar på att Alfred tog självmord, misstänker Spooner en komplott mot honom och snart börjar episka strider mot onda robotar ta sin början.
"I must be, like, a malfunction magnet. Because your shit keeps malfuntioning around me."
När man gör en film med episka strider, brukar storyn vanligtvis vara osammanhängande i jämförelse. Inte här! Nej, I, robot lyckas utmärkt med att fånga en bra detektivsaga, blandat med Will Smiths sköna street-smarta attityd. Effekterna ser vanligtvis ganska bra ut, även om de är lite glansiga här och var. Och filmens sponsorer glöder överallt. Spooner har en komisk monolog om sina favorit-converse från 2004. Och robotarna jobbar för FedEx.
"You are experiencing a car accident."
Filmen är sylvass och visar att Alex proyas kan sin skit. Därför vill jag ge Gods of Egypt en chans. 4 av 5 guldkameror.
 
Nästa gång: Den sista filmen i temat, följt av tre tv-spel.
 
Robin