0

Hologram Man

Hologram Mannen låter som en dålig skurk ur Marvels universum. Men, nej, detta är en film från sköna 90-talet. Jupp, dags för Cyberpunk igen! :)
Psycko-terroristen (jävla beskrivning baksidan av filmen har) Slash Gallangher har sprängt en skolbuss för mycket. Kurt Decoda slänger jäveln i ett fängelse. men eftersom detta är framtiden så är det ett hologram-fängelse han slängs in i. Fast några år senare lyckas han fly och som ett oövervinligt hologram som vandrar runt på gator och torg! Inga kulor kan röra hans skin, då han fungerar som ett spöke. Slash samlar sitt gamla gäng och ställer till med kaos. Kurt Decoda slår tillbaka, redo att döda snubben en gång för alla.
John Amos mins hur han slogs mot John Mclane i Die Hard 2...
Säga vad man vill om logiken, filmen är rätt cool. Slash kan vandra genom väggar och kulor och eldflammor som en Gud. Och enda sättet för Kurtan att sätta en kula i honom själv är att själv bli ett hologram, vilket leder till en ganska maxad slutfight. Men kan filmen slå dess explosiva intro med bussjakten? Nope! Tja...förutom slutet då. John Amos dyker upp lite snabbt i filmens intro, men han dör nästan omedelbart, för dom hade väl inte råd med honom eler något.
I'm blue, dabidibadibabadipudababaadadada!
Det finns många charmiga 90-tals effekter. Som spel-hologrammet som används som en träning. Jag kom inte ihåg vem som använde det, men det var en cool idé som fungerar som en skön cyberpunk-stil. Slash är en cool skurk och Blade Runners egna William Sanderson är med i filmen som en av skurkarna för en gångs skull.
MY GOD! Du ska nog verkligen kolla upp det där andra huvudet som växer på din nacke...
Hologram Man är rätt charmig, men lättglömd. 2 av 5 guldkameror. Lättare att se om än Lawnmower Man.
 
Robin