0

Deus Ex: Invisible War

Vi fortsätter Cyberpunk-temat med tre tv-spel. Jag har tyvärr aldrig haft lyxen att spela det första Deus Ex spelet, som är som en Robocop/Blade Runner-verklighet. Men dom andra två i serien har jag fått njuta av!
Invisible War tar sin början 20 år efter första spelet och världen har lidit av en ekonomisk krash. Alex Denton är huvudkaraktären, en ung kille/eller tjej beroende på vad du vill välja som. Han tränas på Tarsus Acadamy, som tränas soldater. Men när Chicago hotas av terrordåd, lyckas Alex fly, bara stunden innan hela Chicago bränns till aska. Alex är i chock över sina föräldras bortgång, men när hans nära vän Billie, går med i en kyrka som påstår att Tarsus är onda, attackeras Tarsus av terrorister. Vem ligger bakom detta? Alex beger sig på en livs åktur genom olika miljöer och man får själv välja vilka företag man vill hjälpa!
Robin hoppar av glädje av Blade Runner-stilen.
Cyberpunk-tematiken fungerar skitbra! Miljön är häftig, med många mörka färger, hologram och framtidsradio-apparater som berättar om världens påverkan av de val du gjort. Detta fungerar utmärkt! Dessutom möter du som spelare en rad udda rollfigurer och situationer. Synd bara att spelets mekanik är skitsvår att kunna ta sig ifrån. Bossar är nästan omöjliga att döda, då du konstant ligger i underläge med vapen och ammo. Egentligen är detta ett smyga spel då man ska undvika fienden. Men eftersom kontrollerna är så stela är detta nästintill omöjligt.
Snygg på utsidan, men inget välåldrat spel...
Själv har jag varit nära att klara av spelet, men konstant blivit beskjuten och dödad, med ingen chans att överleva!
 
Visst rekomenderar jag spelet, men det är en utmaning som jag inte tycker är värd energin att spendera. 2 av 5 guldkameror.
 
Robin