FilmFett

2016-01-29
17:27:00

Deus Ex: Human Revolution

Välkomna tillbaka till framtiden och till denna prequel till Deus Ex serien. Eller en reboot, vad vet jag? I alla fall, här får vi gotta oss i en konspiration, olika företag med affärshemligheter och en huvudperson med världens hesaste, rosligaste röst. Deus Ex, baby!
Vissa skurkar ger sig inte för regler....laserpekare är fan livsfarliga!
Adam Jensen är en butter man som är Megan Reeds ex. Eftersom han är ex-snut och hon är känd profil på ett megaföretag blir han automatiskt hennes skyddsvakt och ansvarig för företagets säkerhet. Men han har inte gjort ett så bra jobb, eftersom terrorister attackerar, dödar en massa gisslan, Megan Reed inkluderat, samt skadar Adam med en sådan styrka att hans liv är i fara. Tur då att megaföretaget sysslar med bio-genetik, och bygger upp honom, Robocop-style! Adam Jensen did not ask for this...men vi som spelar tycker det är ballt som fan! Nu är han ute efter terroristerna, men hans resa blir mycket mer invecklad än en regulär hämndsaga!
 
Detta är nog en av mina favoritspel. Att välja effektivt mellan att smyga, utföra blodiga attacker eller skjuta sig genom farliga fiender är skitbra genomfört. Förutom i boss-fighter då man nästan måste fuska sig till en vinst genom att attackera med granater istället för handpistoler.
Bästa Robocop-referensen någonsin? Yup!
Förutom stridssystemet och storyn så är det miljön som ger en upplevelse bortom det vanliga. Hengsha, det asiatiska destriktet spyr ut snygga neonskyltar och smuts a lá Blade Runner style.Massiva vapen, såsom en kraftfull Magnum som får Dirty Harry att bli sugen på glass. Uppgraderingar som får Jensen att spotta ut små handgranater ur sin midja, eller hacka sig genom datorer snabbare än Zero Cool (Hackers-referens).
Adam sparkar röv, på nästan komiskt blodiga sätt.
Human Revolution är maxad av alla möjliga saker. Synd dock att den tappar sin logik när skurken avslöjas och vi får en megastor, superlöjlig boss som inte passar i storyns mörka element.
 
Spelet får ändå 4 av 5 guldkameror.
 
Robin
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: