0

Bill and Teds Bogus Journey

Efter att ha räddat världen genom att hålla ihop I förra världen så är Bill & Teds stund kommen att för evigt förändra världen. Men en man vid namn De Nomolos som är i framtiden är trött på att höra rock n roll så han och hans hjälpare bestämmer sig för att åka tillbaka och ändra om i tiden. Deras plan sätts i verket under en kurs som Rufus håller i angående musik, De Nomolos och Rufus har ett förflutet då Rufus var Nomolos lärling och Nomolos visar upp sitt hemliga vapen, 2 robot kopior av Bill & Ted.  Nomolos skickar robotrarna till dåtiden där Bill Och Ted övar med sina flickvänner i deras band men Rufus lyckas åka med för att ge dem en varning. Bill & Ted ska spela på live tv och det är denna tv sändning som förändrar världen framöver men denna spelning hänger på styva linan med robotiska kopior av dem ute i det fria. Samma kväll som Bill och Ted har friat till sina flickvänner ringer de och avsäger frieriet och meddelar att de lämnar Wyld Stallyns men detta visar sig vara de onda robotarna som senare letar upp sina köttfyllda kopior och Bill & Ted tror robotarna är deras framtida jag. Robotarna kör ut deras originella jag ut i öknen och säger att de ska döda Bill & Ted genom att kasta dem från en hög klippa.
"Dude, I totally possessed my dad!"

De nu döda Bill & Ted möter döden och ger honom kalsongrycket och beger sig sedan till San Dimas där de finner deras flickvänner som vanbehandlas av Robotkopiorna. Våra hjältar lär sig att ta över folks kroppar såsom Teds pappa och hans chef.  De våldgästar sedan en seians som Teds styvmor håller i och i sin rädsla skickar hon deras andar till helvetet. I helvetet möter de djävulen som skickar dem igenom massa alternativa helvetes scenarion. Kommer Bill och Ted att rymma från helvetet? Kommer deras onda robot kopior förstöra framtiden? Kommer deras robot kopior vara starkare än de ondas robotar?
Domo Aregato, mr. Robato

Bill & Teds Bogus Journey är inte lika bra som första Bill & Ted, den hade ett kult koncept, denna har inte lika kul koncept, de dör och har onda kopior, jag gillade när deras uppgift var simpel men de gjorde en jävla omväg endast för att slippa plugga. Det är dock jävligt kul när Ted tar över sin pappas kropp och pappan talar sedan som Ted, bästa scenen, helt klart. Det är många skämt som faller platt, något som inte hände i den förra. Döden är en kul karaktär och filmen verkar vara på större budget då många av filmsetten är episka. Med många minnesvärda scener såsom tidigare sagt, Bill & Ted tar polisernas kroppar,  när de spelar mot döden i flera olika sporter då döden är en dålig förlorare och såklart Bill & Teds goda robot kopior och deras robot dans. Filmens version av filmen är fin, men det är som en viss herr Twain gång,” Go to heaven for the climate, go to hell for the company” då alla i himlen verkar vara rena rama dönickarna. Bill and Teds Bogus Journey är en kul film, inte lika bra som första men den har verkligen sina stunder. Bill & Ted 2 får 3/5 Guldkameror.
 
Markus