0

Barry McKenzie Holds his own

Efter att ha skapat moral panik I England åker Barry McKenzie och hans faster Edna hem till Australien igen och vi får ett litet intro av en snubbe som säger att filmen vi nu kommer se gör honom stolt att vara Australiensare. På planet sitter 2 män och spionerar på Barry och Edna då de tror att hon är en kunglighet under täckmantel och att Barry är hennes livvakt. Medans Barry fjantar runt på planet får piloten i cockpiten lite rajtantajtan av en flygvärdinna MEDANS han flyger ett plan… De mellanlandar i Paris där Barry åker dit för att ha smugglat öl och sedan går de på site seeing där allt Barry gör är att ställa till det för han shälv och andra. Medans han inte ser kidnappar de 2 männen på planet hans Edna och tar henne till Transylvanien där deras chef Lord Plasma bor (för att öka turism till Rumänien). Under deras tid i Frankrike har de samlat ihop en hel hög av udda typer till sitt gäng, däribland Kevin, Barrys identiska tvillingbror Kevin som nu är präst.
"I may be old fashioned, young woman, but lesbianism has always left a nasty taste in my mouth."
 
Barry och hans bror slåss om vems fel det var att fastern försvann då hans advokat? Anländer och säger åt dem att de blir skeppade till London då Paris inte är säkert för dem längre (inte undra då Barry åker till London i blackface…)  I London slängs Barry i fängelse där han möter en släkting (som kanske är ett spöke) som hjälper honom att fly och snart tar han upp jakten på ledtrådar om vart Edna kan ha tagit vägen med hjälp av sin advokat och en Ambassadör för Australien som läst i tidningen att Englands drottning är i Transylvanien, bara det att Barry känner igen hans faster som behandlas som en drottning av Lord Plasma. Barry får veta att han måste slåss emot mörka krafter för att få tillbaka sin faster innan Lord Plasma får veta att han har fel person så Barry och hans gäng av unga fulla Australienare, hans bror och några fler av deras vänner ger sig ut på ett räddnings uppdrag fullt av stohej, sång, öl,   sexiga bruttor och framför allt australiensk humor.
"I hope your balls turn to bicycle wheels and backpedal up your ass!"
 
Kopian jag ser är textad för de som inte förstår sig på den Australienska dialekten vid vissa tillfällen.  Som många uppföljare börjar Holds his Own direkt vid där den förra filmen slutade. Det bästa med filmen är helt klart Donald Pleasence, Dr. Loomis från Halloween för de som inte visste, som en komisk vampyr med talfel. Precis som den förra filmen är filmen först Barry och hans äventyr med många udda människor och heta damer och ibland avbryter han storyn för en svängig sång (Barry Crocker har faktiskt bra sång röst).  Barry McKenzie är inte mycket att hänga i granen men precis som förra filmen så är den viktig för Australiens filmhistoria på sitt egna sätt, en kul stund med vissa tråkiga inslag men även vissa roliga korta vitsar eller comebacks. Barry McKenzie får 2/5 Guldkameror , kul då och då men rätt seg i längden, den hade nog kunnat bli bättre om vi fått mer av Donald Pleasence och hans humoriska vampyr.
Markus