0

Welcome to New York

Mr. Devereaux är rena rama pimpen och en fransk big shot i USA. Han lever som om han vore Charlie Sheen med brudar och mer kokain än Robin efter Left Behind (det var en jobbig vecka för Filmfett). Devereaux är finansman och en av de största i Frankrike och får i uppdrag att åka till New York för affärer. Och med affärer menar jag att han åker till New York och imngås med några andra big shots i ett hotell rum där de inte gör annat än pökar, knarkar och super i samma stil som Brakfesten fast med mindre dödsfall. När han är klar med ett par prostituerade slängs de ut och sedan beställer han genast nya. Det går så långt så att Devereaux våldtar städerskan.  Efter denna shockerande scen lämnar han hotellet som om ingenting hänt då han ska åka tillbaka till Paris men först ska han på middag med sin dotter och hennes pojkvän. Klart som fan får middagen en lustig vändning när Devereaux börjar fråga om Josh, dotterns nya pojkvän gillar att pippa hans dotter.

 Money makes you sexy, take notes people

Städerskan berättar för polisen vad Devereaux gjort mot henne och just då ringer Devereaux om att han glömt sin telefon på hotellet. Polisen arrangerar då ett bakhåll på flygplatsen. När snuten kommer påstår Devereaux att han har diplomatisk immunitet men slängs endå i häket. Devereauxs ex-fru får höra om var han är och vad han gjort och sätter sin advokat på att göra allt för att få honom fri.Vad som följer är standard åtjärder angående amerikanska rättsystemet, identifiering, rättegång, finkan. Medans Devereaux gör sig hemmastadd i finkan kämpar hans advokater för att Devereaux ska få husarrest istället.

 Aren't we all smartasses?

Gerard Depardieu är en av Europas bästa skådisar och han gör sällan ett dåligt jobb I filmer och är den enda stackars jäkeln som stod ut I 4 Asterix och Obelix filmer. Här har vi en film som fick as mycket kontroversiellt feedback. Gerard Depardieu är snart 70 bast och se han ha sex med kvinnor som är typ 30 är ingenting jag vaknade i morse och tänkte att idag ska jag se det. Vi får också den absolut mest osexigaste avsugningsscenen i filmhistoria men som tur är verkar Devereaux ha problem med att hålla ut i sängen. Majoriteten av de första 30 minuterna är mest osexigt sex och party och ja, Depardieu ser ut som att leva loppan under de scenerna tyvärr så betyder det att vi får se Obelix o-face. Men efter att Devereaux har festat blir det hela en rättegångs film och det bästa är att detta är baserat på en riktig historia och detta gjorde att filmen blev rätt kontroversiell, vissa hatade den men vissa gillade den, jag gillar den och de drar likheter mellan Devereaux och Roman Polanski och hans brott under 80-talet som blivit 2 jätte bra dokumentär filmer. Gerard Depardieu säger att han avskydde sin karaktär, vilket var därför han valde att spela honom och oh vad bra han är i rollen. Filmen har verkligen några riktigt sega stunder men i det hela här den bra och intressant. Welcome to New York får 3.5/5 Guldkameror.

Markus