1

Super Mario Bros.

Den första filmen baserad på ett TV-spel blev en total flopp, sågad av kritiker och tittare. Men som alla stora floppar, fick den sin publik efter tidens tand. Men vad tycker FilmFettarna?
"Strap your belt on, kid. We're going in!"
Mario och Luigi är två rörmokare, och bröder. Luigi börjar dejta den vackra Daisy, som gräver för att ta reda på mer om dinosaoriernas död. Olyckligtvis försvinner hon in i en portal under sin grävning och Mario och Luigi hoppar efter. Nu hamnar de i en värld där dinosaurier utvecklats till humanoider. Enda problemet är att den onda konungen, King Koopa, skapar terror och det är han som har kidnappat Daisy, för sina mystiska avsikter att ta över VÅR värld!
Gänget bakom Jurassic Park studerade skapelsen av Yoshi för deras egna succé.
Stilmässigt är filmen långt ifrån Marios spelvärld. Istället för den vackra miljön träffar vi på en framtids-dystopia, packad med skumt drägg och neon-skyltar. Vem var det som sa Blade Runner? Hur i helvete kan man ha en känd TV-spels ikon som ungarna älskade i en färglös och hotfull miljö? Ja, det undrade tittarna också när filmen blev fiasko. Att King Koopa är en människa och Toad en sångare, samt att alla Goombas är jättar med små huvuden är i sig väldigt udda val. Enligt många skådisar var filmen ett helvete att vara med i, då regissörerna var riktiga svin.
"BA-BOOM!"
Trots detta har filmen ett hjärta på rätt ställe. King Koopa spelas suveränt av Dennis Hopper. Skämtet med att hans pizza-beställning blivit försenad är så udda, bisart och sjukt konstigt placerat att det är genialt. Trots att både John Leguizamo och Bob Hoskins (Luigi och Mario) hatade att göra filmen, och ångrade detta djupt, så finns kemin som taget ur en buddy cop film.
 
Att man marknadsförde filmen med Roxettes Almost Unreal och Walk The Dinosaur av The Goombas var genialt! Fan, jag älskar filmen av samma anledning som Markus älskar Howard The Duck. You can't fucking hate it!
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin
 
Btw: Kolla in trailern. Något bland det bästa jag sett!

Visst är detta inte en toppenfilm men den är ju inte dålig. Den har sina stunder trots allt. Jag gav förövrigt också den 3 av 5 =)

Svar: Ja, den håller ändå väldigt bra för att vara en flopp!
FilmFett