0

Morons from Outer Space

3 männ och en kvinna är fast i rymden och i desperat behov av en fuse och bara driftar omkring i det stora ingenting. Bernard försöker hålla moralen uppe genom att hålla lugnet och uppmanar folk att spela rymdboll.  På jorden bor Graham, en fjompig arbetare på en nyhetsbyrå och folk på jobbet kör en Office Space på han och tvingar han till extra uppgifter han inte vill. Medans Bernard är ute och spelar rymdboll trycker hans kamrat i gasen och detta slutar med att Bernard blir kvar lämnad helt ensam i en stor obebodd rymdstation och rymdskeppet med de övriga medlemmarna i gruppens närvaro märks på jorden. Skeppet kraschar ner på jorden, i England och skapar kaos där de åker förbi och nyheten sprids snabbt. Då ingen närvarar på nyhetsbyrån tar Graham chansen att bli någonting och tar med sig ett kamera crew och filmar rymdfärjan. Militären kallas till platsen och rymdfärjan är trasig så de 3 utomjordingarna ser ingen annan utväg än att gå ut och träffa människorna. Samtidigt hittar Bernard vägen till Arizona i USA.

 "... Commander Madison added that they were highly-intelligent and potentially dangerous..."

När utomjordingarna väl lämnar skeppet märker de att de tagits till ett hemligt labb och är omringade av forskare. Det visar sig att utomjordingarna är människor från ett annat solsystem som utvecklats precis som människorna på våran planet. Det är bara det att utomjordingarna är dumma i huvudet och humor blir framtvingat när de tror att det är folket på våran planet som är dumma i huvudet.. Bernard får det inte heller lätt när han tas till sjukhuset i filmens roligaste scen som endast funkar för att Bernard spelas av en person som kan vara rolig och är bra med slapstick. En ond senator bestämmer att utomjordingarna ska dödas så de inte tar över våran planet  men Graham har en plan och hjälper dem att komma i säkerhet och när de väl är ute blir de kändisar och måste skydda dem från både forskare och folk som vill döda dem innan de dödar oss.

 oh the 80s....

Morons from Outer Space är gjord av samma snubbe som gav oss Get Carter och 1980s film version av Flash Gordon med dunder duon från Wilt, Mel Smith och Griff Rhys Jones (i sin första stora filmroll). Morons from Outer space viftar hejvilt med att de har fått 2 av Englands mest älskade komiker i sin rollista med både Mel Smith och Griff Rhys Jones är med så mycket, men när de väl är med så får dem de största skratten. Humorn tror de är mycket roligare än den egentligen är, och nja, det finns roliga stunder men i det stora hela får man helt klart fler missar än träffar. De 3 huvudkaraktärerna vi istället för 2 folkkära komiker är inte alls minnesvärda, roliga eller märkvärdiga. Filmen parodierar Close Encounters of the 3rd Kind i en scen och det känns jävligt framtvingat och känns endast inslängt för att ha lite referens humor. Utomjordingarna är vanliga människor i vanliga kläder, de är då alltså av det billigaste jävla lagret och till och med Plan 9 From outer Space la mer tid och pengar på sina Aliens än denna jäkla film. Och poängen med att de nya ufona är dumma framställs inte så bra, det finns roliga dumheter som i en Mel Brooks film och så finns det dumheter som inte funkar alls som i Bio-Dome och så finns dumheter som mest verkar dryga som i denna, vad menar jag? Jo de kan inte lösa ett tal och agerar som en 5 åring genom att fråga om han som själv skrev talet kunde lösa det och varför han då frågar honom… HA HA HA.  Kort sagt, huvudkaraktärerna är inte alls roliga trots att de försöker så desperat. Morons from outer space får 2/5 Guldkameror, Hade varit lägre om inte Mel Smiths scener varit rätt roliga och Jones inte haft så få scener. Det behövdes mer av Smith och Jones.

Markus