0

Lake Placid

Scheriff Keough befinner sig på djupa vatten, nej bokstavligen han och en kompanjon undersöker en stor sjö i Maine på grund av udda bäver aktivitet i området, Keoughs kompanjon dyker upp till ytan, eller ja, det som är var av honom då han attackerats av något stort och hungrigt som slitit honom i 2 stora stycken, varav 1 saknas. Samtidigt dumpas Kelly Scott, en arbetare på naturhistoriska museumet av sin chef för hennes arbetskamrat. En liknande officer som den som mördades skickas in för att undersöka dödsfallet, denna man är Jack Wells, och då de hittar en stor tand som påminner om en dinosaurietand så skickas Kelly från innan också till Maine för att undersöka tanden. Kenough råtvekar på att Kelly inte kommer göra någon nytta och till och med Jack avråder henne från att hänga med, men irriterande kvinna som Kelly är så får hon sin vilja igenom. De åker och besöker en närboende till sjön vid namn Delores för vittnes mål, och sedan ger de sig av till ett läger uppbyggt vid sjöbanken.

If I had a dick, this is where I'd tell you to suck it!”

På vägen dit hittar de ett älghuvud i sjön så de tillkallar ännu en karaktär till sin lilla trio, Hector en krokodilspecialist som fått för sig att det finns alligatorer i Maine. Tillsammans med Hector åker nu våra 4 hjältar ut i sjön där en av deras kanoter attackeras från under vattnet OCH VIPS så är de alla säkra, hur? Vet inte, vi har inte tid med allt för fan! Väl på land hittas en tå men senare på kvällen påbörjas en romans mellan Jack och Kelly medans Hector och Keoughs relation blir mer och mer rival baserad. Vi har nu en krokodil jakt på gång men är allt som det verkar? Finns det en annledning till att det finns krokodiler så högt norr upp i USA? Är denna krokodil den enda av sin sort?

”im horrible in bed, they never remember me”

Det fanns en tid då jag tyckte att Lake Placid var en av de bästa skräckfilmer någonsin, nej seriöst i helva huvudet. Jag såg den ute på landet någon gång tidigt 2000 tal och jag var både vettskrämd och underhållen, till skillnad från äckliga jävla Fear som bara gjorde mig vetskrämd. Betty White är alltid underhållande, spelar ingen roll vilken skit hon är med i och förutom Branden Gleeson så är hon filmens mest underhållande skådis för Bill Pullman är inte alls i sitt A-game här, det är som om han verkligen ser ut som att försöka bry sig. Kelly bara klagar och det är jävligt underhållande, hela filmen är det, från Betty Whites tvist till Kelly bitchslappar Brandon Gleesons karaktär efter att han kastat ett älghuvud på henne. Filmen balanserar både spänning och humor jävligt bra, vanligtvist skulle Kellys karaktärstereotyp vara mer irriterande än Willie i Indiana Jones 2 men Kelly balanserar lost and confused och intressant och omtyckt karaktär galant. Miljöbilderna är fina, fy fan naturen de filmar i är finare än smör, specialeffekterna ser inte så prima ut idag men de är inte förfärliga utan bara daterade för dagens publik, men detta störde jag mig inte alls på, inte efter att ha sett Crocodile duon. Lake Placid är nog den bästa krokodil filmen som finns, visst Rogue och Black Water är jävligt bra men Lake Placid bjuder på lite mer än 2 pers som sitter i ett träd eller på en ö, denna har en del roliga skämt också. Lake Placid får 3,5/5 Guldkameror.

Markus