0

For Your Eyes Only

Välkommna tillbaka till ännu ett inlägg i världens slöaste maraton: Bond-temat! Och filmen jag spionerat på denna gången (sluta slå mig Markus) är For Your Eyes Only. En mer seriösare och jordnära Bondfilm efter att han åkte till rymden i förra filmen...En recension som kommer senare, då ordningen på FilmFett är helt åt helvete.
I ett hett intro dödar Bond mest troligvis Blofeld...i en inte alltför värdig final. Faktum är att hela scenen är ett skämt eftersom dom inte fick visa Blofelds ansikte för ägande rättigheter, eller nått sånt. Nåväl! En båt fiskar upp en mina av misstag, och båten flyger åt helvete. Men detta är ingen vanlig fiskebåt, utan en spionbåt från Storbrittanien med ett välkänt tracking-system kallat A.T.A.C. Bond ska möta en marianolog, som tyvärr dödas av lönnmördare. Nu ska hans dotter, Melina, hämnas hans död och hon går snart i Bonds spår för att lösa soppan, hämnas sin far, och hitta A.T.A.C. Bond sätter in siktet på Colombus, efter ett råd av hans f.d partner, Kristatos. MEN vem vågar man lita på?
 
Låt oss börja med att berömma orginal-bond-trudiluten! Den har fått en skön disko-dänga som passar filmen perfekt i tempo och scenval. Intro-låten av Sheena Easton är mysig och mjuk, lite som filmens tempo. och man lyckas göra en skön spionfilm där Bond känns mer naturtrogen. Melina som sidekick är också mysig, men måste Bond verkligen sätta på allt han ser som har långa ben och hämndbegär? Topol som Colombus är kul att se, och Julian Glover gör ett fint jobb som Kristatos.
 
Trots detta är filmen enkel att glömma bort! Jaktscenerna är mysiga, särskilt skidjakten. Och att se Bond klättra ett berg ger svindel. Men storyn är så lam och skurken känns extremt tam. Filmen är inte så exotisk, förutom undervattens-ruinerna som är snygga att kolla på. Det finns inte mycket att säga, förutom att For Your Eyes Only är en lättglömd film som har goda möjligheter, men inte lyckas fulfölja dom. En film i mängden, med andra ord.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin