0

Demonic Toys 2

Filmen börjar med att någon osedd person syr ihopp Jack Attack och Baby Oopsy Daisy efter deras vulgära öden i Demonic Toys 1 (Vs Dollman och Vs Puppetmaster hände tydligen aldrig(DTvsPM ärförstår jag var för de aldrig gjorde canon men Dollman var faktiskt underhållande…)) för att åt helvete med Grizzly Teddy tydligen. Leksakerna byts ut mot en stor summa pengar och bläm vi möter nya karaktärer såsom Lorca med sin fästmö Lauraline och styvson som anländer till ett stort hus där de möter Dr. Butterfield och hans kompanjon och de är alla vid detta hus då det är hemsökt då en mycket gammal docka börjar röra på sig och har tagit med ett medium/indigo barn vid namn Lillith för att rena huset. Lorca har en stor kista och hans klantiga butler råkar tappa den och ut ramlar Baby Oopsy Daisy.  Lorcas styvson dum i huvudet som han är börjar leka med leksakerna i kistan och detta drar uppmärksamheten av en ond gast som hemsöker huset. Dr. Butterfields assistent visar upp dockan som rört sig och det visar sig vara en riktigt ful och gammal docka av en demon och får namnet Divoletto.  Mediet Lillith börjar tilltala Divoletto  och hon är säker på att någonting bor inom dockan.

 "Rise and shine Shithead!"

Då någpn norpat Lorcas bil blir alla tvingade att sova i det kusliga gamla huset men den natten sätter Divoletto igång med sin onda plan och till sin hjälp återupplivar han Baby Oopsy Daisy och Jack Attack  men även andra skurkar finner vi även i Lorcas fästmö och hennes älskare/betjänt som snickrat ihop en plan att stjäla Divoletto och byta ut den mot en kopia för att själva bli rika.  Denna planen går i stupet då Jack Attack hugger tänderna i älskaren. Medans Lillith försöker ….mediuma(?) med Divoletto kopian så attackeras hon av husets första ägare, i spökform. Under natten sprider leksakerna skräck och död i huset och det är upp till de modiga och kära (såklart) att stoppa ondskan i både leksakerna och huset innan alla slutar upp i samma blodiga röra som dr. Butterfield.

 "Here's Jackie"

Demonic Toys 2 är den fjärde filmen med de titakulära leksakerna i en roll. Den första var b-films underhållning och var smårolig och smått spännande. Inget spektakel men en av Full Moons bästa och minnesvärda rullar.  Dollman vs Demonic Toys slängde ihop massa karaktärer från 3 filmer och var rätt skaplig för att vara en b-rulle, sen har vi Puppetmaster vs Demonic Toys som var förjävlig, bland det värsta jag någonsin har sett och värst av allt är att Corey Feldman hade huvudrollen och allting var bortom förjävligt ush. Med tanke på vad Full Moon ligger bakom så  som Gingerdead Man filmerna och Killjoy för att inte nämna Skullheads med mera aå är faktiskt inte Demonic Toys 2 så illa, visst den är rätt seg och special effekterna kunde inte ha varit billigare. Baby Oopsy Daisy har ärr påminnande Chucky i Bride of Chucky och har nu en irriterande röst som försöker låta som en bebis, jag gillade den komiska vuxna rösten han/hon hade i andra mest för att det var Frank Welker som stod bakom den, yepp Scooby-Doo gjorde rösten till en docka som våldtar en kvinna. Mr. Butterfield är irriterande då han endast klagar igenom hela filmen och den ointressanta hjältinnan som jag aldrig lärde mig namnet på bara babblar hur bra hon var i collage och vad hon kan men karaktärerna i en Full Moon film är aldrig intressanta å man hejar alltid på skurkarna/mostrarna. Rätt seg, dåliga special effekter men en av de bättre av Dull Moon (did you see what I did there?) filmerna, och det är väl snart dags för mig att sätta några Puppet Master filmer i spotlighten snart. Men till dess får Demonic Toys 2 svaga 2 av 5 guldkameror, 1an är bättre även om den inte är mycket att komma med heller men den är mer kult och denna är en typisk uppföljare som vill ha en seriös ton (alá Return of the Living Dead serien)

Markus