0

Black Water

Precis som Primeval är denna film baserad på riktiga krokodilattacker, vi får lite fakta om att Australiens saltvattenskrokodil population  växer och det finns ett träsk som kallas Blackwater Berry  där det finns rätt många, det är dit det lyckliga paret Adam och Grace är på väg till för att få en av deras välkända turer genom området. De tar med sig Gracies syster Lee på en krokodiltur på turen. Gracie håller sin graviditet hemlig men Lee märker sånt och samtidigt möter de en turguide som ska visa dem vägen runt träsket. Friden bryts dock när båten välts omkull av en stor krokodil och Lee hamnar mitt i krokodilens synvinkel men Adam har en plan och tillsammans med Gracise ska de rädda Lee.

 Steve Buschemi tar en paus från Boardwalk Empire och klättrar i träd uppklädd i sin favorit topp och tights

Planen misslyckas men Lee satsar stort och bemästrar vattnet för att överleva. Problemet är dock att nu sitter alla 3 i ett träd med en osynlig fiende. De befarar att guiden dödats av krokodilen. Kvinnorna tycker att det bästa sättet att räddas är att skrika utav bara helvete fast de vet att ingen kommer. Kommer vår trio komma hem helskinnade? Kommer det stå Aussie på krokodilernas meny ikväll?

 hush hush hush...here comes the crocodile...

Filmen är den andra australienska filmen om krokodil attacker det året, den andre var Rogue, svårt att säga vilken som är bäst. en sak är  uppenbar dock, Them aussies make them gator flicks batter then americans nowadays. Den australienska dialekten gör filmen redan mer underhållande. vi får oss en mycket fin tit på Australiens sumpmarker och produktionsvärdet är högt, men det är ingenting de skryter över som i Primeval som såg ut som den lagts i juice i 2 veckor innan den slängdes upp på biograferna.Skådisarna är rätt bra, inga stora namn inom rollbesättningen men hoppas verkligen de fick mer roller efter denna.Filmens stämminng är jäkligt bra, alla träskscener är intense men den vet verkligen när det finns stund att koppla av och bara njuta av karaktärernas kemi, vi har inga "perfekta" karaktärer utan alla har sina små fel, roliga stunder eller för hjältemodiga/rövhåliga, dessa verkar vara mer männskliga än Hollywood robotarna i Primeval. Black Water är full av spänning , filmen är rätt händelselös, men den är bra utav samma skäl som den där filmen då ett par lämnas ensama mitt ute i havet, det är konstant spänning och karaktärerna är bra skrivna. en småsorlig film, med mycket spänning och karaktär, en av de bättre alternativen och är där uppe med klassikern Alligator i top 5 listan, vilka mer är i denna lista? vänta å se för än återstår ett par andra rullar! Black Water får 3.5/5 guldkameror.

 Markus