0

Avengers Age of Ultron

Dumma filmer kan ibland ha sin charm. Men dumma filmer är ändå dumma. Och Avengers är en sådan film. Den är nästan så dum så den blir bra, men personligen är den bara för korkad.
Nördvibbarna är starka efter denna scenen, dock.
Efter en attack mot några bad guys, återfår Avengers spiralen som Loki hade i första filmen. För antagligen blev den bestulen när SCHIELD kollapsade i The Winter Soldier? Efter detta blir det fest i Stark Tower. En stor korvfest med Stark, Thor, Captain America, Black Widow och andra ur Avengers gäng. Men Tony Stark har i hemlighet skapat ett hemligt experiment: Ultron, som ska fungera som ett skydd mot terrorister. Men Ultron dödar Tonys data-medhjälpare, Jarvis, och flyr ut i cyberrymden. Med hjälp av en egen armé av robotar och två syskon med krafter ska han förinta världen.
Ultron är en av Marvels bästa fiender från filmerna.
Kom ni ihåg att Tony Stark förstörde sina Iron Man dräckter i Iron Man 3? Detta följer Avengers Age of Ultron inte alls upp! Tony är Iron Man igen och vi får aldrig veta varför. Avengers Age of Ultron visar problemen med ett universum där allt ska hålla ihop. Tillslut blir allt så komplicerat att man inte hänger med alls! Intro-actionscenen har ingen tajming. Hulken förstör en byggnad, men vi hinner inte reagera, för tre sekunder senare gör Cap likadant. Sedan blir actionscenerna mycket bättre. De övernaturliga syskonen (som inte fick kallas mutanter, för ägande rättigheter), har inget riktigt djup och känns inklistrade i storyn.
Vision dyker upp lite sent i filmen, men är tillräckligt intressant ändå.
MEN, det finns possitiva vibbar. Ultron ger gåshud och är en betydligt farligare fiende än utomjordingarna i förra filmen. Det finns oväntat bra djup i karaktärernas roller när en scen öppnar upp deras personligheter på ett fint sätt. Bland annat mellan Banner/Hulk och Black Widow. Finalen var rätt fet, och Ultrons armé känns rätt farliga.
 
Filmen är dum. Tyvärr för dum, även om de bra grejjerna gör den bättre än förra filmen. 2 av 5 guldkameror.
 
Robin