0

You’re Next

Jag får lov att tacka min väninna Anna för denna rekomendation av en film hon inte gillade, men vad tycker er allsmäktige filmreviewer som välsignar alla bloggar han råkar titta in på? Ja fortsätt å läs så får ni veta!
Djurmasker var ju kusligt i Wicker Man å så....men här? NOPE

Som alla bra filmer någonsin har gjort så börjar denna film med inte bara soft core sex, utan även en tutte i bild men efter sexet så går en av deltagarna, kvinnan ut för att hon hör ett vindspel utanför.... OKAY å hon blir rädd för vinden... okay det är inte bara det, någon har skrivit you’re next på fönstret och innan man hinner säga hängpung så har båda våra 2 karaktärer mördats av en snubbe i en fårmask. Vi möter sedan våra nya karaktärer Paul och Audry som är gifta sedan länge och det visar sig att de väntar besök av mannen som jucka skrev med kvinnan i början är ....DERAS granne! DUN DUN DUUUUUN, och han heter Adam med sin flickvän Talia som är intresserad av deras cash mer än deras sällskap. Det äldre paret bjuder in sin son Crispan och flickvännen Erin till sitt nya hem och redan första kvällen är Audry paranoid när hon hör fotsteg på övervåningen men det visar sig vara deras son Crispan som dyker upp för att det passar. De är alla där för en förlovningsfest och resten av parets barn dyker upp såsom Drake och hans fru, deras dotter Amy och hennes pojlvän Tony och yngsta Felix med flickvännen Cee. Audry skickar Erin till att hämta mjölk hos grannen men hon märker inte att mannen hon frågar om mjölk är dö utan tror han ingorerar henne.

 OH GOD ITs FURRYCON! AND THEY AINT HAPPY!

Under middagen börjr Drake och Crispan bråka och det är inte trovärdigt, för skådespelarna suger och bröllopsdagen slutar i att Felix blir skuten i huvudet med ett armborst och sedan blir Paul träffad i ryggen av skytten. Jag har svårt att minnas vem som är vem för under filmens introduktion av karaktärerna är nästan alla i mörker, Cee minns man bara för hon är världens gothbrud typ och det är hennes personlighetsdrag. Medans familjen försöker fly från hemmet och mördarna vänder de alla mot sina egna familjemedlemmar. Kommer familjen bli varandras död? Vad har mördarna för motiv? Borde jag vara sur på Anna som introducerade mig till denna film?

”What’s is an undergound filmfestival? Is that a filmfestival….under…ground?” SHUT THE FUCK UP DRAKE!

Vanligtvis när jag ser en dålig skräckis tänker jag en enda tanke.....ja det där var ju inte värre än An American Haunting iallafall, och det är sant, det är den inte men skräckscenerna är få, dåligt gjorda och har lika mycket atmosfär som en frisörsalong. Mycket build up för ingenting kort sagt och redan från första scenen med Paul och Audrey vet man att dessa 2 dönickar är tråkigaoch att deras rövhål till barn och pojk/flickvänner är tar priset för filmens tråkigheter, och det finns folk som dör Skådespelarna är riktigt pjåkiga, det syns verkligen genom filmens gång att det enda de tänker på är vad nästa replik ska bli, inte att framföra känsla, och när de väl försöker så är det mer fejkat än Robins orgasmer. Filmens regissör har gjort större och troligen bättre filmer innan, såsom The Guest som Robin verkligen diggae, VHS filmerna. Han har en remake av I saw the Devil på g och även en amerikansk filmversion av den japanska animen Death Note. Filmen är tråkig, Anna hade rätt om det och trots att mycket tid läggs ner på att utveckla karaktärerna så är deras personligheter tunnare än min livsvilja efter att ha sett Son Of Mask 2 gånger på bio. Karaktärerna är inte kloka, det finns mycket bättre filmer med en hel hög av karaktärer fast i ett tight utrymme men jag ska ge den lite beröm, den är bättre än CREEP, där har du en skitdålig skräckis se inte den skiten. Filmen klassifieras som en mumblegore film, en homage till den tråkiga filmrörelsen Mumblecore där ord säger mer än handling men som mumblegore funkar den inte heller, vill du se en riktigt fantastisk Mumblegore film, se Cheap Thrills istället. Men You’re next for endast 1.5/5 guldkameror. Visst det är kul att se familjen vända sig emot varandra och bli fiender medans det springer runt mördare i huset men motiv? Får vi inget men det funkar inte lika bra här som i Funny Games då de motivlösa mördarna var skrämmande, inte förvirrande som i You’re Next.

 
Markus