0

Idle Hands

Anton är fan latare än The Dude! Han är 17 år, bor hos sina föräldrar och röker på och glor på TV. Han vet inte ens om att hans föräldrar varit döda i några dagar, förrens han får höra om den mördare som slaktat folk i samhället. Anton säger till sina polare, som han röker på med, att hans föräldrar är mördade och direkt därefter så dödar Anton sina polare...eller inte riktigt. Den är Antons HAND som dödar dom! Hans hand är besatt av någon demon och han har gjort att morden i sömnen.
 
 
Jag vill inte avslöja resten av filmen, men skratten är starka. Hans drogpolare är för lata för att gå till "den andra sidan" så dom är kvar på jorden som zombisar och hjälper Anton...genom att inte göra ett skit. Samtidigt har Anton börjat dejta sin heta granne, Molly, spelad av Jessica Alba. Aldrig gillat Alba så mycket, men här är hon sockersöt. Handen själv spelas av den magiker som använde sig av sin hand i Adams Family från 90-talet.
 
 
Filmen känns som en punkar-rysare i samma stil som The Craft. Det vill säga att tonårs-känslan kryddas på lite extra med udda musik och kläder. Ljussättningen är precis så jag vill att en rysare ska vara. Det drivs in med att filmen faktiskt utspelar sig på Halloween. Idle Hands känns däremot lite lång ibland. Kanske lite händelselös, men den är precis så rolig och cynisk som jag vill att den ska vara. Direkt i min smak. Om ni gillar rysar-komedier med blod lär detta gå hem, utan tvekan.
 
Killen utan huvudet är Elden Henson, snubben som spelar Foggy Nelson i Daredevil serien.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin