0

High Rise

2016 har krävt mer offer än Sex and the City 2 (farväl Carrie Fisher). Men idag ska jag presentera en liten, positiv nyhet.
 
 
Tom Hiddlestone spelar Dr Robert Laing, nyinflyttad till ett gigantiskt lägenhetskomplex med över 500 våningar, typ. Dom har tillochmed basänger och matvarubutik. Längst ner bor de fattiga och högre upp de rikare. Längst upp bor ägaren Mister Royal (Jeremy Irons) med sin buttre fru och botanisk trädgård. Robert Liang blir lurad på en fest av Royals buttre fru och eftersom hon hatar Liang så tvingas han inse att han inte passar bland den rikare sorten. Trots detta kommer han bra överens med Mister Royal. Liang söker sin tillhörighet i byggnaden, samtidigt som vi får se hur saker spårar ut i High Rise, då rika och fattiga inte kan sammarbeta.
 
 
Designen gör att filmen uppenbarligen utspelar sig under 70-talet och tillsammans med alternativt musikval såsom tre tolkningar av Abba's SOS så är filmen fenomenal. Man bygger upp byggnaden som en vacker framtid, en utopi, och långsamt förvandlas den till en dyster verklighet, en dystopi. Det handlar även om vilda människors avskalade beteende och besatthet av att "vinna" och visa att man har rätt.
 
Hmm....next time I'll wank of in a blanket.
 
Detta är mitt filmval till ÅRETS BÄSTA FILM. Den kom ut 2015...men kom inte ut på bio i storbrittanien förrens 2016. Inte perfekt, men ytterst bra och baserad på en bok.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin