0

Brainstorm AKA Cypher

Detta är en cyberpunk film som jag avgudade vid första blicken. Men titeln har även samma titel som en film med Walken. Så därför heter den både Brainstorm och Cypher. Food for thought!
 
 
Morgan Sullivan får jobbet som företagsspion för Digitorp. Han får inte ens berätta om sitt nya arbete med sin fru! Morgan får den nya identiteten Jack Thursby på sitt nya arbete och hans jobb innebär att lyssna på seminarium. Helt plötligt träffar han Rita Foster, som snart säger till honom att allt inte är som det verkar. Och det är nu han får veta sanningen! På en konferans så börjar alla bli väldigt sömniga och då får Jack Thursby/Morgan Sullivan inse sanningen: alla har blivit hjärntvättade i ett sjukt experiment! Vem kan Morgan/Thruby lita på och VEM ÄR VEM?!
 
En av de bästa cyberpunkfilmerna.
 
Cypher är en suverän mindfuck! Manuset ger cyberpunk-stämningen en äkta thriller atmosfär och att konstant undra om Morgan är Thurby eller Thursby är Morgan är som att dansa med sina inre organ i en vals av Evert Taube. Rita Foster är en klassiskt välskriven Femme Fetale som håller nycklarna till pusslet och Morgan/Thursby är bara en bricka i ett stort, förvirrande shackspel. Scenen då han får se alla hjärntvättas är helt sjukt bananaz och höjer stämningen.
 
 
Se inte trailern dock. Trailern får filmen att se ut som en actionfilm, vilket är lika falskt som Markus plastväxter.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin