1

Wreck It Ralph

Alright, Pixar. (Okej, Disney, whatever) Give me your best shot!
 
 
Ralph är en känd TV-spels-skurk från spelet Fix It Felix. En form av Donkey Kong, typ. När arkadhallen stänger och alla gått hem så får karaktärerna gå från sina spelvärldar och hänga med varandra på pubbar eller, som i Ralphs fall, ett skurkmöte i Pacmans värld. Fix It Felix fyller år och alla ska fira spelets succe. Men Ralph är inte inbjuden, då han, såklart är en klumpig "skurk", trots att allt bara är fejk. Ralph vill vinna sin heder, så han flyr Felix fest.
 
 
I spelvärlden flyger han runt tills han hamnar i Sugar Rush, ett racingspel. Här träffar han Venolopy, en jobbig ungjävel som är kaxig och vill vinna i Sugar Rush-spelet. Hon tvingar Ralph att hjälpa henne, varpå en form av vänskap snart tar sin början. Men...om Venopoly vinner kan spelet krascha, vilket kan döda alla! Samtidigt letar Fix it Felix och en krigsbrud efter Ralph och tiden håller på att rinna ut, innan arkaden öppnar igen!
 
 
Alright, spelet...öh...filmen ser rysligt bra ut, med starka färger och grym design som fångar arkadspelens forna dagar. Det får mig att fälla en tår över att arkadspel saknas i min närhet. Det är kul att se riktiga spel blandas med fiktionella. Vi får se Sonic dyka upp, vilket också är kul då Ralph är spelbar karaktär i det suveräna Sonic All Star Racing Transformed (perfekt partyspel). Sanningen är att hela filmen känns som Sonic Racing i utförandet.
 
Meeeen manuset är sådär. Vissa biroller är rätt tråkiga, som Venolopy och skurken. Annars hade det vart kul att se en film utan klar badguy istället.
 
4 av 5 guldkameror. Bra på ett nostalgiskt sätt.
 
Robin

åååh :D