0

The Wraith

En hårdkokt gängledare, Walsh, utmanar sina fiender på biljakter och har fått ett rykte som en vass jävel som bränner gummi. Men Walsh har även en "trofe" i form av den vackra Keri (Sherilyn Fenn från Twin Peaks). Han går så långt som att skära sin egna hand för att tvinga henne i en blodpakt om att de aldrig ska vara separerade. Tough shit. Men Keri träffar snart en ny besökare i stan, den charmiga Jake (Sheen) som är kungen av swag. Walsh är orolig över detta, men mer skit händer då en av världens snyggaste, futuristiska bilar dyker upp och utmanar Walsh och hans gäng på dödliga biljakter.
 
"You guys are pissin' me off! I want that faggot!"
 
Precis som min sammanfattning säger så är storyn som när Markus åt katthår och fick rännskita. Lös och klumpig samtidigt. Jag hade inget riktigt fokus och fattade inte riktigt hur något skulle hänga ihop under hela filmen. Biljakterna är snyggt filmade, som första Mad Max och attityden påminner om Class of 99. Walsh är benhård och bilen ser ut som K.I.T.T ur Knight Rider. Lägg till att föraren är en superalien som bär runt på hagelbösa och fuck shit up när han känner för det. Men...varför gillar jag inte filmen?
 
 
Jo, när det gäller dialog och karkatärer så finns allt där. Men när det kommer till action är det riktigt mesigt. Som om en slasherfilm vore cool fram tills att mördaren använder en smörkniv som mordvapen. De två första skurkarna dör av exakt samma orsak och där blev jag rysligt orolig. Synd, då effekterna är grymma och explosiva med färger och retroscope.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin