0

The Last Boy Scout

 
Vad händer om Shane Black skriver manus och Tony Scott regiserar en neo-noir film? Jo, resultatet kommer bli mörkt och deprimerande.
 
Detektiven Joe Hollenbeck (Bruce Willis) är en alkoliserad man som just fått se en av sina få vänner i sängen med Joes fru. Efter att ha klått upp sin polare får Joe jobbet att ta över sin väns jobb att undersöka ett fall om olagliga spel i fotbollsmatcher. Direkt därefter dör Joes gamla polare i en bilexplosion. På en nattklubb hänger f.d fotbollslegenden Jimmy Dix (Damon Wayans) med sin hora till flickvän (Halle Barry). Joe snackar med Miss Berry om sitt fall, vilket får Dix att bli förbannad och bli hotfull. Barry är påväg hem när hon mördas brutalt, precis innan Dix och Joe kan stoppa händelsen. Nu vet båda om att de tvingas hjälpa varandra för att stoppa den ansvarige.
 
"You think you're so fuckin' cool, don't you? You think you're so fuckin' cool. Well just once, I would like to hear you scream, in pain."
"Play some rap music."
 
Som en 90-tals thriller är filmen riktigt skön och det är härligt att se två fördärvade människor jobba för en större helhet och gradvis få tillbaka deras humanitet. Filmens intro, där en snubbe skjuter sina motspelare på en fotbollsmatch innan han blåser huvudet av sig är rätt rysligt att se. Actionscenerna är tighta, men filmen skulle inte må sämre av fler actionmoment av denna kaliber. För action finns det lite av i denna thriller.
"All private detectives are scumbags."
 
Överlag, en skön, charmig film med några one-liners och bra story. Lägg till Taylor Negron son den onda Milo så har vi en vass skurk också.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Imorgon ska vi röras av ondskan.
 
Robin