0

Pretty in Pink

Bratt Pack....en av 80-talets största gäng av snygga unga skådisar i filmer om hur det var att vara ung. Under 80-talet var det gigantiskt och alla unga såg upp till dessa rysligt vita individer.
 
 
Pretty in Pink handlar om Andie, en tjej som bor ganska fattigt med sin far. Hon syr sina egna kläder och alla ser henne som ett freak, förutom hennes kompis Ducky (Jon Cryer från 2 and a halv men). Ducky är i hemlighet kär i Andie. Men när den rika och vänliga Blane (känd bratt packare Andrew McCarthy) blir kär i Andie måste dom sätta ifrån sig sina olika statusar för att bli ett par. Eller? Blir det en modern Romeo och Julia, eller blir det en fin story om två kära freaks?
 
 
Pretty in Pink talar till mig på ett förstående sätt. Att vara i kärlekstrubbel mellan två val kan vara tungt som fan. Detta distraherar så mycket att vi inte ens hinner tänka på att Molly Ringwald aldrig kunnat vara "ugly" i en film. Eller att Ducky går kläd som en julgran. Men karaktärernas tonårsångest dyker fram som när Ducky skaffar ligg bara för att göra Andie svartsjuk, eller dansar helt galet i en musikaffär, av sina känslor.
 
 
Att se Harry Dean Stanton som en mjuk, känslosam far är vackert och lite smärtsamt. Han är oerhört lik min bortgågna farfar och karaktären påminner mycket om hur mjuk farfar var mot oss barnbarn. Detta är hans bästa roll och det är fint att se en man lida av en fru som lämnat honom ensam som förälder. Och James Spader är med i filmen också som tung, rik mobbare.
 
Här är den grymma låten som vi bjuds på i filmen.
 
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin