0

Mi Gran Noche

2016 leder mot sitt slut och I Spanien är det en årlig tradition att titta på året stora tv händelse, istället för ring klocka ring ser de I spanien en gigantisk concert som förbereds långt innan nyåret. Vi får se hur en av statisterna under inspelningen dör av ren otur så en till statist vid namn Jose rings in för att fylla hans plats. Joses galna morsa blir dock ett problem. Samtidigt pågår många andra historier, vi har en ung man som slavar åt sin berömda pappa Alfonso spelad av Raphael som en fiktiv version av sig själv, i en annan plot har vi en riktigt hunk till sångare vars kärleksgägga hamnat i fel händer och han är för dum för att förstå att han utpressas men hans agent med mer humörsvägningar än Robin under Batman vs Supermann vill ha sperman till varje pris, problemet är bara att den riktiga sperman har hamnat i en ännu värre utpressares händer (ew)

Det står mellan denne å Deadpool och Captain America 3 som årets bästa film.

Medans showen försöker fortsätta möter Jose en ung vacker kvinnna som verkar tycka om honom men tyvärr är hans mamma som en soffa på ett tågspår när det gäller möjligheterna att kunna få sig en flickvänn. Showens stora akt, Alphonso berättar för sin son, Yuri som han behandlar som en slav att hans liv är en lögn, att Alphonso är hans riktiga pappa och att han ljugit om sin sons ryska ursprung för det skulle se bra ut för hans image om han adopterat vilket verkligen knuffar Yuri över gränsen och lejer ett av sina pappas besatta fans att mörda honom, problemet är bara att Alphonso är för smart och ligger alltid steget före. Utanför röjer protester som försvårar allting ännu mer och inomhus pågår massa interna konflikter. Joses liv är dock i trubbel då han fått lära sig om sin nya vänninnas alla pojkvänners hemska öden då hon för massor av otur med sig. Kommer showen bli en succsee? Kommer Jose få sin drömtjej? Kommer sperman komma i rätt händer? Kommer protesterna utanför att storma stället? Vad fan gör spanska FBI där? Kommer showen sluta med att en stjärna faller? Frågorna är många och Mi Gran Noche svarar på dem i full rulle och skapar nya frågor!

 http://www.rtve.es/television/mi-gran-noche-karaoke/   om du vill höra några av filmens stjärnor sjunga filmens ledmotiv, rekomenderar att du lyssnar på Blancas å Pepóns versioner

Tidigt förra året så såg jag att Alex De La Iglesia skulle göra en ny rulle med den spanska sångaren Raphael i en huvudroll och med tanke på hur hans CV sett ut innan kom hypen som en orkan från ingenstanns. Sedan sent förra året kom den ut, jag letade överallt efter en kopia och för inte så länge sedan kom den äntligen ut på Blue-Ray och DVD och den är ätnligen i min ägo, vad tycker jag då om filmen som jag byggt upp så mycket? Det kan vara årets bästa, den är ialla fall top 3 men jag måste utföra lite soul searching innan jag säger säkert. Filmsetet är magnigick, en smart idé, bra skrivna karaktärer vars historier man bryr sig om, SMARTA historier och alla karaktärer får sin tid i rampljuset, musiken är briljant för den som diggar svängig musik. Vi har ton av kända namn från tidigare Alex De la Iglesia rullar såsom Mario Casas som spelare Adanne, hunken med ett IQ lägre än en ekorre, Hugo Silva som hamnar i ett slagsmål med hjältinnan från Last Circus, Carolina Bang, kända komikern Santiago Segura som en showbuizz agent med temprament som en dynamit som är i skumma affärer med Soriano som spelas av den alltid lika grymma Enrique Villén, 2 lesbiska kamera operatörer, FBI agenter, en son som vill mörda sin berömda pappa med hjälp av ett besatt fan, ja som du ser, historierna är många och alla får en att garva. Finns det något negativt med filmen? Nä inte vad jag ser, det är en film där allt går på tok under en inspelning av ett nyårsfirande och det är just vad vi får med musik, galenskaper och en hel jävla hög av goda skratt. Är jag förblindad precis som många fans var av Batman Vs Superman som hypat den så mycket att de inte såg någon annan utväg än att älska filmen när de väl fick se skiten? Troligen inte...hoppas inte det för till skillnad från årets sämsta film (yepp till och med sämre än Ghostbusters) så har denna, en av de bästa filmer från i år karisma, 2 fötter att stå på, den slår på käften utan att be om ursäkt och levererar allt vi vill ha ur en film, minnesvärda sång nummer, drama, våld, kärlek, skratt och årets mest sevärda film du troligen inte såg. Mi Gran Noche får 4.5/5 Guldkameror och de störtsta av rekomendationer.

Det är även filmen som reintroducerade mig till denna grymma låt som jag faktiskt glömt och la direkt in i nostalgi listan på Spotify

Markus