0

Lethal Weapon 4

Man ska ju avsluta en filmserie på topp, och det gör verkligen Dödligt Vapen 4. Håller ni inte med? Okej, klättra ner i era rövhål, tråkiga fanskap, för här blir det en älskvärd recension!
 
 
Introt på fjärde filmen är brinnande hett, då en galning med eldkastare bränner sönder allt på en öppen gata. Riggs och Roger anländer till platsen och då erkänner Riggs att han ska bli pappa med bruden från förra filmen, Lorna Cole. Roger är skitglad, men orolig över att hans dotter ska bli mamma. Sedan hoppar dom in i striden mot den grymma eldkastaren. Men efter detta introt dyker vi in i den äkta storyn, där asiater används som slavar i USA och Riggs och Roger försöker knäcka denna olagliga flyktingpolitik. Roger tar emot flyktingar till sitt hem och Riggs kommer snart in i en vass fistfight mot lönnmördaren Wah Sing Suh (Jet Li).
 
Mad Mel i sin sista, grymma prestation som Riggs.
 
Okej, dåliga saker först. Det är på tok för många karaktärer i denna soppan. Vi har huvudgangstern Uncle Benny, Butters, som är en detektiv som ska bli Rogers svärson. Leo är tillbaka i en onödig, men rolig roll som privat detektiv. Roger bondar med en äldre asiat och f.d flykting. Och när filmens klimax är över så är det ett 20 minuters långt avslut för alla karaktärer, vilket är kul...och rörigt.
 
 
Fyfan vilka grymma actionscener! Från eldkastar-introt till en av filmvärldens vassaste biljakter som inkluderar en fight i ett hus på en lastbil. Fightscenerna med Jet Li är skitvassa och han är nog den mest fysiska utmaningen de någonsin mött. Det blir dock ett gigantiskt plothole i storyn som försvinner ut i evigheten. Vad fan hände med alla flyktingar? I don't know.
 
3 av 5 guldkameror. Underbar...och lite halvt bitterljuv avlsutning. Precis som det skall vara.
 
Robin