0

Harry Potter och Halvblodsprinsen

Nu när varenda kotte och dess morsa vet att Voldemort är tillbaka....så sitter Harry på ett fik... men hans tea and buiscits tar sig ett absurdt avslut när Dumbledore dyker upp och tar med honom till en, Horace Slughorn,  äldre man som visar sig ha varit Slytherins ledare under Voldemorts skoltid. De värvar honom  för att hjälpa Harry berättar Dumbledore innan han teleporterar honom till familjen Weaslys hus där de förbereder för ett stort jävla bröllop. Medans gänget drar vidare till Hogwarts så planerar Snape, Bellatrix och familjen Malfoy en ohelig pakt. På Hogwarts så får vi se att Slughorn tagit Snapes jobb som dryck-lärare.

 "Potter, take Weasley with you. He looks far too happy over there."

Malfoy samlar mod för att utföra ett ohederligt jobb medans Ron och Ginny, Rons syrra som inte spelat så stor roll sedan Hemligheternas Kammare,  hamnar i samma lag som Harry i seriens sista Quiddish match. Men snart så blir en flicka besatt av ett halsband som hon skulle leverera till Dumbledore.Men ju äldre vårat gäng blir desto mer hormoner får de, mycket av filmen handlar om romansen mellan Harry och Ginny, Ron och Hermione och innehåller öven en begravning av en karaktär vi mött en gång innan.....som faktiskt är lite sorlig fast denna varelse en gång försökte döda Harry och Ron...Vilken hemsk plan är Malfoy inblandad i? Vem är den beryktade Halvblodsprinsen? Kommer vi få se våra hjältar börja filmen som singlar för att avsluta den som upptagna, eller värre, döda?

 

"You've just earned yourself detention for a month, McClaggen."

Harry Potter och Halvblodsprinsen är den filmen i serien jag gillar minst, det åstakommer minst story mässigt, men det jag gillar med den mest, förutom slutet är att de förflyttar all action in i mugglarnas värld, inte bara osynlighet, nej, trollkarlarna tar död på massa mugglare under filmens gång. Dumbledores cockblock i början av filmen är jävligt rolig dock och det är fan på tiden att Harry och Ginnys romans påbörjas så det inte blir en snabb grej som sker i slutet av serien.....det är dock jäääävligt svagt fortfarande men de sår ett frö åtminstone, något inte många on screen romanser gör. Okay, som jag sa, Detta är den Potter filmen jag gillar minst, men efter att ha sett den igen....måste jag nog säga att den flammande bägaren är den filmen jag gillar minst, det är mycket element jag glömt, den har humor, bygger upp dödsrelikerna perfekt och har till och med de mörka elementen som gjorde dödsrelikerna till seriens bästa film, vilket den inte hade varit såvida inte det varit en hel serie som bygger upp till dödsrelikerna, hur som helst det är en histora tills i morgon. Filmen är mycket Snape-baserat vilket är bra, Rickman var en pärla i serien som vi förlorade på tok för tidigt. Detta är även första filmen där vi får veta om horokruxerna, det enda som kan förgöra Voldemort. Halvblodsprinsen hade tidigare endast fått 2/5 Guldkameror, men den har vuxit på mig, filmen får 3/5 Guldkameror. Dels för Rickmans skådespel och all uppbyggnad till ett episkt klimax och en av de mest välkända tvistar inom modern litteratur.

 

 

Markus

 

Harry Potter och Halvblodsprinsen