0

Harry Potter och fången från Azkhab.....az....finkan

Så Harry bor fortfarande med sin moster och hennes man men värst av allt är det att de har besök av Vernons ännu värre syster som inte bara ser ner på Harry utan snackar skit om hans mamma och pappa, då tar det hus i helvete och Harry förvandlar gästen till en stor ballong och rymmer sedan hemifrån. Som från klar himmel dyker en magisk buss upp precis när han behöver det, bussen tar Harry på en makalös åktur genom staden ...till trollkarlsmynisteriet där Harry står anklagad för att ha visat magi för mugglare, men bara för det är Harry tar ministern bort alla anklagelser och rättar till alla misstag. Ministern berättar även att en grov skurk, en mördare är på fri fot från trollkarlsvärldens mest inbommade fängelse, Azkhaban. Denna mördare gör alla upprörda så Dumbledore lejer vålnader kallat dementatorer för att hålla mördaren borta från skolans område, men de visar sig vara farligare än någon mördare.Mr. Weasly ,Rons pappa berättar mer om mördaren, Serious Black  och sedan bär det av till Hogwarts med Ron och Hermoine och på tåget möter de deras nya lärare mot svartkonst som bär på en mycket mörk hemlighet.

"Brilliant, Snape - once again you've put your keen and penetrating mind to the task and as usual come to the wrong conclusion."

När dementatorer slår till mot tåget så räddar läraren, vid namn Professor R.J Lupin,  dagen och resan fortsätter till sin destination. Sedan börjar lektionerna där en spådam får en underlig vision av Harry.... (så klart), och sedan är det äntlign Hagrids tur att vara lärare och han visar upp ett magiskt djur, en grip som tar med Harry på en åktur men gör sedan det rätta och nästan dödar Malfoy. Detta gör pappa Malfoy rosenrasande och begär djurets avrättning. Men helt plötsligt bryter panik ut då en av tavlorna påpekar att de sett Serious Black vandra i Hogwarts korridorer. Med hjälp av sin osynliga mantel försöker Harry samla på sig mer info men får mer info än vad han velat ha om kopplingen mellan han själv och Black. Vad har Black med Mr. Potter, Lupin och Rons råtta Scabbers att göra? Varför lägger sig Professor Snape i dramat? Kommer Lupins mörkaste hemlighet komma fram?

"I did my waiting! Twelve years of it! In Azkaban!"

Det är ny Potter filmerna börjar bli lite mörkare, och det är här charmen med hela serien kommer in, man växer tillsammans med karaktärerna i filmen, ja visst fanns död och läskiga ting med i de 2 första men det är nu det ser ut som om Tim Burton varit inne och fngrat med filmen. Vad kan man säga om Harry Potter 3? Den är lång (sa flickan) och det fylls i mycket, såsom en lång åktur med gripen, ...det är det den gör i filmen sedan är alla dyng ledsna för att den ska avrättas. Och som så många andra måste jag ifrågasätta varför de använder tidsklockan till att rätta gripen...varför inte åka ännu längre tillbaka å rädda Harrys föräldrar? Eller ens mörda Voldemort som barn...varför har inte Voldemort använt en sådan? Gary Oldman som Serious Black är fantastisk casting och Tinothy Spall som Wormtail är kanske ännu bättre. Historien utveclas med mer Lore bakom och jag diggar att alla karaktärer som spelar roll i filmen har en anknytning tillsammans, tvistarna är finemang och detta är en av de bästa i hela serien, inte illa från snubben som regisserade Älska mig till döds och den jävligt deppiga cancerfyllda Y TU Madre Tambien. Så finns det några stunder i filmen som är dåliga? Självklart! Gripscenen börjar bra men drar ut sitt välkommannde och så har vi såklart Qouiditch matchen. De bra stunderna`Kartan där man ser ALLAs fotsteg är jävligt fiffig, klimaxet är coolt....det första då asså, det andra med tidsresandet är kul och spännande, för att inte tala om fiffigt, och så får vi ju såklart se Hermione slå Malfoy på käften.  Harry Potter och fången från Azkhaban får 4/5 Guldkameror.

Markus