0

City Heat

 
Den slafsiga privatdetektiven Murphy (Burt Reynolds) jobbar på att ta fast en vass gangster i 1930-talets Kansas City. Men staden är inte stor nog för Murphy och hans ex-kollega och numera vassa fiende polisen Speer (Clint Eastwood). Båda tvingas dock slå ihop deras kloka huvuden för att sätta fast deras 2 gangster-fiender, där Murphy även vill hämnas sin forne kollegas brutala mord.
 
"Well, it's simple. You go ahead and make your shot and I put you to sleep."
 
City Heat är inte bara känd för Clintan och Burtan utan även för Rip Torn, Richard Roundtree, Jack Nance och Robert Davi i små gangsterroller. Dessutom har filmen en rysligt rolig parodi på actiongenren då 2 gangstrar pepprar mot varandra på en öppen gata mitt i natten utan att träffa varandra, varpå Eastwood kliver fram med hagelbrakare och skjuter sönder bilar för de pepprade sönder hans bil. Denna scenen är lång, utdragen, överdriven och alldeles underbar!
 
"*After* we get the information, *then* you can kill him."
 
Det är inte ofta man får se Eastwood i en komisk film, men hans personlighet är lite av en parodi på Dirty Harry, vilket fungerar både som hyllning och parodi. Reynolds är ju alltid sig själv, vilket också känns roligt då han jobbar fint som en misslyckad detektiv i jämförelse med Eastwood.
 
Perfekt film att glo på mitt i natten. Lite seg, men väldigt rolig. 3 av 5 guldkameror.
 
Robin