0

Wyrmwood: Road of The Dead

Ausplotiation! Sköna, underbara filmer som bland annat skapade Mad Max. Wyrmwod kom ut 2014, så det är synd att den inte märktes förrens efter Fury Road kom ut. Men nåväl, låt oss mysa med blod, zombies och våld!
"Oh shit, he wasn't a zombie?"
 
Barry har inte en sån bra dag. Hans familj har blivit zombies under en konstig natt, då zombie-epidimin föll över oss som ett konstigt väderfenomen. Berry springer på Benny, en snubbe som har, efter en jakt med en zombie i gångtakt, brutalt dödat sin egna broder. Nu försöker de överleva tillsammans och hitta Barrys syster, Brooke. Men hon blir tillfångatagen av onda soldater. Eftersom det är zombies så måste soldater vara med i spelet såklart. Brooke tas tillfånga av The Doctor, en psykopat med sprutor och onda avsikter. Men ingen kan ana hur vass och farliga de beväpnade polarna Barry och Benny kan bli.
"This truck runs on zombies. No zombies? No truck."
 
Den här filmen är episk! Istället för skräck och hoppa-upp-zombies får vi pistoler, hagelbrakare och steampunk-kostymer. Lägg till en zombie-kontrollerande superkraft så har vi en köttig, häftig rulle! Brooke blir en form av superhjälte i filmens klimax, vilket är kick-ass! Karaktärerna är lagom glna och filmen har en rostig, häftig stil som avgudas i mina ögon. Det ryktas om en uppföljare på IMDB och please dear God, make it happen!
Brooke är fucking awesome!
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin