1

Star Wars Ep V: Empire Strikes Back

 
Hade ni frågat mig för ca tio år sedan hade detta varit den bästa filmen i serien. Så är inte läget nu, MEN innan ni går berserkar-gång, snälla, läs denna recension! För Empire älskas av er kära recensent.
Rave-dance!
 
Isplaneten Hoth. Rebellerna har gömt sig här efter händelserna i förra filmen. Darth Vader, hans onda chef, och hela Imperiumet är ute efter rebellerna, inte minst Luke Skywalker själv. Efter en grym strid på Hoth så får Luke en vision om Yoda, Jedi-tränaren, som kan få Luke att bli en fullblodad Jedi. Han beger sig till en planet för att träffa Yoda, samtidigt som hans vänner, leda av Han Solo, hamnar i trubbel med Imperiet och vandrar in i fälla efter fälla, som i Fury Road.
 
Detta är en sjukt episk film! Miljöerna pulserar, skurkarna är vassare och mer fysiska i denna filmen, då Darth Vader annordnat en livsfarlig fälla för sina fiender. Yoda är grymt intressant och utan tvekan en av de bästa rollerna i hela sagan. Filmen har även en episk jakt med Millenium Falcon som ger mer hjärtklappning vid blotta tanken på det! Men...varför får filmen ingen femma?
 
Jo, vår hjälte, Luke, sitter på en planet under hela filmen, och snackar med Yoda, för att få kontroll över sina krafter. Under i princip hela filmen. När han får en förvarning om sina vänner i knipa så avbryter han sin träning! På sätt och vis hade jag hellre velat se honom bli en fullblodad Jedi och på så sätt kunna bygga upp den sista filmen bättre. Låter som att jag klagar för mycket, men filmen blir lite seg på grund av detta.
Nice shoulders, blonde-boy!
 
Empire är en jävligt bra uppföljare och slutduellen är något bland det bästa i den eviga kampen mellan det goda och det onda: blått lasersvärd, mot rött lasersvärd.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin
 
Btw: Spring ut och köp Force Awakens! Den är ute NU!
1 Linda:

Jag rekommenderar filmen Diva från 1981
Kan ni göra en recension på den?
/Linda

Svar: Tack för tipset, vi sätter den på recenssions listan :)
FilmFett