0

Star Wars Ep: III: Revenge of the Sith

Oj, oj, oj! George Lucas lyckades tillslut med sin prequel-trilogi....efter ett tag...
 
Don't look ahead of you, mister Jackson. But there's a green monkey staring at us!
 
Filmen börjar med ett rasande krig mot General Grevious, en hostande robot? Okej, han är en cyborg, antagligen. Grevious jobbar tillsammans med förra filmens badguy: Count Dooku. Dom kidnappar Palpetine och detta gör att Anakin Skywalker och vår andra hjälte, Obi-Wan Kenobi drar ljussablarna, för nu sablar (dadumtss!) ska Palpetine räddas.Men Anakin får snart veta att Palpetine är den onda Darth Sidious, ledaren för deras stora, hotfulla fiende! Men istället för att stoppa Darth Sidious så dras Anakin till den onda sidan, i hopp om att få bli den mäktigaste kraften av alla! Hans nya öde är att förbli....Darth Vader och enbart Obi-Wan kan stoppa sin f.d kamrat!
Dirty Dancing har blivit hett som tusan i Star Wars-loren.
 
Trots hemsk dialog som stinker sill så är filmen snygg! Effekterna har åldrats bra för en film från 2005, samt miljöerna påminner om Mass Effect, särskilt den brinnande planeten i filmens stora klimax. Denna slutfight är relativt legendarisk och mäktig som få filmer. Nu känns det äntligen som en bra Star Wars film!
.....guys? I don't feel so hot....
 
Storyn är enklare denna gången. Good guys fighting bad guys with swords and göns! Och trots sin hemska dialog så har Hayden blivit bättre i rollen som Anakin, då han fått mer personlighet här.
 
3 av 5 guldkameror blir det ändå. Det lutar åt fyra, men tre får det bli.
 
Imorgon ska vi se hur Luke Skywalker blev allas hjälte!
 
Robin