1

Shaft in Africa

Shaft är tillbaka och lika full fläkt som vanligt! En dag på väg till jobbet möter han en aftikan som letat efter Shaft då de har ett viktigt uppdrag åt honom. Shaft vägrar och går in till sitt kontor men mannen i behov av hjälp bokstavligen sparkar in dörren och slår han medvetslös och tar med sig honom till sig. Shaft vaknar naken i ett stal (okay…) och börjar sedan slåss mot en av kidnapparna med pinnar. Han möter Amir Ramila, ledaren för en afrikansk stam och berättar att han kommer få 25.000 dollar om han går undercover som slav. Det finns en människosmuggling av afrikanska slavar ledd av en riktig skurk. Skurken är en vit man i fin kostym och är så hardcore att han får en avsugning i bilen påväg till sitt onda kontor. De skickar Shaft till Afrika så han kan smugglas till Paris och Mr. Ramilas son har redan genomgått denna procidur men mördades när de kom på honom. För att förbereda sig får han hjälp av Ramilas sexiga dotter som ska steriiseras så Shaft vill så klart göra det en sista gång.

 "Now wait a minute. Now I'm not James Bond. Simply Sam Spade."

Några minuter senare är Shaft i Etiopien och möter där mannen som finansierar projektet för lite material men sedan är han ute i staden och låstas vara inföding. På en buss attackeras han av en vit snubbe och är sedan fast i den Afrikanska vildmarken…tills han Ramilas dotter igen som han sedan pökar och kvinnan informerar att hon inte tänker genomföra steroliseringen. Dagen efter ger sig Shaft ut i afrika för att möta stammen, bli kidnappad och sedan tas till Paris som slav.

"No wonder they call Africa the mother country! Mama, I ain't gonna fight it."
Shaft in Africa blev John Shafts sista stora äventyr på stora duken, men karaktären dök upp I en kortlivad tv serie och I en reboot från 2000 som följer Shafts brorson med Samuel L. Jackson i huvudrollen som Shaft den andre. Filmens soundtrack är mer uptown funk än Shaft  Precis som första filmen är det mer en cashgrab den är rätt seg ja, segare än första  och saknar det där lilla extra som krävs för att en film ska bli minnesvärd, eller ens sevärd.  Versionen jag hittade har är inte textad så alla Afrikanska språk är obegripligt och endast vissa meningar översätts. Shaft in Africa är längst i hela serien och helt klart den som borde vara kortast, då mycket tid inte är till nytta och många fighter endast slängs in för att fighter var populärt i det afro amerikanska samhället, se Wu Tang Clan samlingen där de har massa asiatiska fight filmer som såldes med inriktning till en afroamerikansk publik. Men som tur är spenderar de mycket tid i Afrika, blev lite rädd att det skulle vara en sån där film som heter Shaft in Africa men så är han endast där en kvart utav en 2 timmar lång film. Även Shaft in Africa får svag 2/5 Guldkameror. Se första, men skippa resten.

Markus

Gillar retro postern! Blir lite småsugen på att tanka shaft filmerna på TPB! :) Brukar inte tank annars men vet inte var man skulle på laglig väg få tag i shaft filmerna..

Svar: Tanka bör man, annars blir bilen torr. Nä, men är filmerna svåra att hitta så kan en tankning vara bra att ha, så länge man stödjer filmindustrin med handel då och då. Tack för att du läste och välkommen åter! :)
FilmFett