0

Prisoners

Här har vi en thriller som är ganska lång. Över två timmar. Men Prisoners har gjort rätt beslut. För det känns som att manusförfattaren skrivit på sin historia och upptäckt att manuset blev längre än han trott. Inga utdragna scener och ingen skit som får en att gäspa. Så här ska långa filmer vara! Men nu dyker vi ner i storyn.
Prisoners: en modern Neo-Noir/thriller.
 
Hugh Jackman (bästa roll?) spelar pappa Keller som har ett skönt liv med sina barn och sin bästa vän, grannen Franklin. Allt verkar fint tills Kellers dotter och Franklins dotter försvinner. Det sista dom lekte utanför var en vit skåpbil. Kommisarien Loki (Jake Gyllenhaal börjar bli min favoritskådis) arresterar skåpbilens förare, Alex (Paul Dano kicks fucking ass!). Men eftersom Alex verkar förståndshandikappad måste han släppas fri. Keller får panik och kidnappar Alex för att under tortyr tvinga fram sanningen om vart barnen finns!
Paul Dano går inte att känna igen i sin roll som Alex.
 
Storyn är psykologisk som När Lammen Tystnar och The Vanishing. Men som Markus säger i hans recension av The Vanishing så saknade den något spektakulärt. I Prisoners finns det som saknas: en jävligt skruvad story där man inte vågar lita på sin egen spegelbild. Domedagsmusiken dämpar inte ångesten direkt. Och fotot är fucking creepy shit! Den ser dessutom bra ut på Blu-ray.
No...uh...Nightcrawler is not an X-man, it's a movie. Nevermind....let's go back to topic here.
 
Många har gett filmen 5 av 5. Men så bra är den inte. Den får dock en stark 4 av 5 guldkameror. En av få filmer som IMDB prisat högt, som stämmer överens i min åsikt. och jag vill se Denis Villeneueve göra Blade Runner 2 som han lovat.
 
Robin