0

Ninja Killer/Karateciler istanbulda

En poliskommissarie informerar sina mannar att Lu Kun, ledaren över smugglingsgänget Spirit och Lei Tin Ho  är deras top prioriteter då de båda är farliga. Lu Kun och Lei Tin Ho är fiender då Ho anser att Kun förrått honom och rymmer från fängelset för att få hämnd.  När Lu Kuns män chillaxar innan de ska börja med smugglingen så kommer ninjor i Pussy Riot masker och attackerar dem. Ledaren tar av sig masken och visar sig vara Lei Tin Ho och kräver att Lu Kuns närmsta man att avslöja vart deras chef är. Lu Kun ligger lågt precis utanför Hongkong. Samtidigt så skickar polisen i Turkiet (som Hongkong drogsmugglarna ska göra världens leverans åt) in en Kommissarie Charles som undercover tillsammans med en viss Captain George. Jag svär på allt som är hederligt att George spelas av samma snubbe som blev känd ur det här berömda klippet https://www.youtube.com/watch?v=rxZXptGpXng .

"and now on olther news, evelybody kirr evelybody, hory clap"

Charles infiltrerar de turkiska drogsmugglarna men snabbare än du kan säga Gulash så röjs hans identitet och han måste fighta sig ur det hela. Charles hjältedåd når framsidan av tidningen men hans syster (?) oroar sig för mycket så han tar med henne på resa. Polis kaptenen från början får veta att Lu Kun farit till Istanbul och skickar allt de vet om honom till Istanbul och de antar att Lu Kun jobbar nära Roberts gäng, gänget Charles infiltrerade. För att hjälpa till skickar Hongkong en av sina egna snutar för att hjälpa till i Istanbul och tilldelas Charles som kompanjon. Kommer denna udda allians sätta Hongkongs värsting i finkan? Kommer de båda hamna mitt i ett gängkrig?

 "He's been murderd to death....and someone's responsible"

Lau Ka Wen får titeln Super Starring  i filmens titelsekvens, medans resten bara får en vanlig Starring, detta är nog det bästa med hela filmen faktiskt. Action scenerna är som de brukar vara i asiatiska filmer, helt fantastiska och med ljudeffekter ständigt spelande är det också lite smått humoriskt. Musiken är rätt funkig, storyn är rätt komplicerad då man bara slängs in i mitten typ och det är många namn att hålla reda på och vissa scener som då de är vid hamnen håller på på tok för länge, de bara går runt en hamn i typ 5 minuter… Men att blanda Hong Kong action med turkiskt snut historia är ett geni drag,  jag har aldrig träffat en turk som heter George dock. Söker du dock efter ninjor alá Godfrey Ho eller Ninja Death filmerna kommer du bli besviken då Pussy Riot maskerna är det närmsta vi har. Ninja Killer är en rätt underhållande blandning mellan billig Hongkong action och slapp Turkisk filmskapande, är du sugen på att se något nytt baserat på att kombinera 2 liknande genrer så varför inte spana in Ninja Killer? Ninja Killer får 2.5/5 Guldkameror.

Markus